Suhne vurgunu: Komutanlar öldürüldü, rejim kısmen çekildi!


SURİYE, Humus (HABERYİRMİ) – İran Devrim Muhafızları‘nın, Esad güçleriyle birlikte yoğun olarak katıldığı Suhne saldırısında flaş gelime yaşandı. 8 Ağustos’ta Tedmur kentine bağlı Suhne belgesinin yüzde 70’ni ele geçirdiğini duyuran Suriye güçlerinin, yoğun bombalı araç saldırıları nedeniyle “kısmen geri çekildiği” bildirildi. 

Saldırıların dünkü (9 Ağustos) bölümünde Suhne doğusundan kente girmeye çalışan Suriye güçlerine IŞİD’in 5 bombalı araç saldırısı düzenlediği, saldırıda rejime bağlı birlikleri Suhne’deki saha komutanlar General Ghassan Yahia Younis ve Tuğgeneral Mohsen Jame’in de öldürüldüğü öğrenildi. 4 Ağustos’ta da Hizbullah’ın Doğu Humus Cephe Komutanı Fadi Şahouri öldürülmüştü.

General Ghassan Yahia Younis
Tuğgeneral Mohsen Jame

Rejim güçleri 5 Ağustos’ta Suhne’ye geniş çaplı saldırı başlatmış, 6 Ağustos’ta beldeye girmişti. 7 Ağustos’ta beldenin kısmen düştüğü, bildirilmişti. 8 Ağustos’ta yapılan açıklamada ise beldenin yüzde 70’nin rejim kontrolüne girdiği belirtilmişti. 

Gelişmeler sonrası 9 Ağustos’ta sabah saatlerinde IŞİD’in, 5 bombalı araçla düzenlediği saldırı sonrası ordu birliklerinin merkezden daha güneye “kısmen” çekildiği bildirildi. 
IŞİD’in Humus vilayetinde kalan son büyük kalesi Suhna, Mart 2017’de rejim güçleri tarafından ele geçirilen Tedmur (Palmira) kentinin bir beldesi konumunda. 
Palmira’nın 50 kilometre kuzeydoğusunda kalan beldenin düşmesi, rejim güçlerinin Deyr Ez Zor’a hattını açmış olacak. Suhne, diğer alanlarda belirgin bir savunma hattı olmayan IŞİD için de “Suriye doğusunda tutunmanın imkansızlaşacağı bir nokta” konumunda. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir