Deyrizor’da ilginç gelişme! ÖSO: Tüm gruplar birleşti!


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Deyr ez Zor‘da bulunan 5 ayrı grubun aynı harekat odasında birleştiğini duyurdu. Gelişmenin, ABD öncülüğünde kurulan, merkezi Ürdün’deki saldırı odasının (MOC) “YPG ile birlikte savaşın” teklifinden sonra yaşanması soru işaretlerine neden oldu.
Gelişme ÖSO’nun bağlı bulunduğu üst siyasi yapılanma Suriye Devrimi ve Muhalefet Güçleri Ulusal Koalisyonu’nun (National Coalition of Syrian Revolution and Opposition Forces) resmi internet sitesinden duyuruldu. 
Deir Ezzor Eyaletindeki Beş FSA (Özgür Suriye Ordusu) Grubu Birleşti” başlığı ile yapılan duyuruda, örgütün bu hatta bir operasyon odasında birleştiklerine yer verildi. 
Deyr ez Zor’daki “son gelişmelerle başa çıkmak için” oluşturulduğu belirtilen açıklamada komitenin bir bildirisi de yayınladı. 

Açıklamaya göre, Jaish Maghawir Al-Thawra, Jaish Ousoud Alsharqiya, Ahrar Alsharqiya Birliği, Jaish Alsharqiya ve Liwaa Deir Ezzor, Tuğgeneral Ahmed Jadiea‘nın komutasında bir ortak operasyon odası kurma kararı aldılar.

Özgür Suriye Ordusu
Doğu Bölgesi Kongre Üyesi sözcüsü Hammad el Assaad, El-Quds Al-Arabi gazetesine, “birleşmenin Haseke ve Deyr ez Zor illerinde halk tarafından yapılan bir öneri” olarak ortaya çıktığını söyledi.

21 Eylül’de, ABD’nin Ürdün’de eğitip maaş bağlayarak Suriye’nin güneyinde savaştırdığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında yer alan gruplar, ABD’nin “YPG ile birlikte Deyr ez Zor” saldırısına katılın” teklifinde bulunduğunu açıklamıştı. Teklifin ABD’nin Ürdün’deki üssünden direkt olarak yapıldığını aktaran gruplar, bunu reddettiklerini, buna karşın YPG’den ayrı olarak saldırıda yer alabileceklerini belirtmişlerdi.

Söz konusu birleşmenin bu açıklamalardan sonra gelmesi ise soru işaretlerine neden oldu. ÖSO’nun YPG ile zımni bir işbirliği içinde Deyr Ez Zor saldırılarına katılıp katılmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Zira, IŞİD’e karşı olası bir saldırı olması durumunda, bu planlamanın ABD tarafından Ürdün’deki teklifle örtüştüğü ortaya çıkabilir. HABERYİRMİ


ARKA PLAN HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir