Rejim, yeni cephe açtı: Deyrizor son durum harita (17 Eylül 2017)


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ) – Suriye savaşında rejim yeni bir cephe açtı. Şii paralı askerlerin oluşturduğu “paramiliter ordu” Ebu Kemal‘e saldırı başlattığını duyurdu.

Suriye’deki savaşta, Rusya ve İran‘ın tam desteğini alan ve Suriye Arap Ordusu‘nun (SAA) yanı sıra Şii milisleri kullanan Beşar Esad rejimi, ülkenin güneydoğusunda IŞİD kontrolündeki alanlara yönelik yeni bir “paramiliter ordu” saldırısı başlattı.

Suriye Deyrizzor son durum harita
Suriye Deyrizzor son durum harita: Ebu Kemal Deyrizor’un Irak güney sınırında bulunuyor.

Deyr Ez Zor kentinin güneyinde, Fırat Nehri havzası olarak adlandırılan ve IŞİD‘in Suriye’deki “son kalesi” olarak değerlendirilen Ebu Kemal hattına yönelik saldırının rejimin “paramiliter gücünü” oluşturan İran, Lübnan, Pakistan, Irak, Afgan, Rus ve Suriyelilerden oluşan “vekil ordusunca” düzenlendiği bildirildi. 
İran’ın ülkeye soktuğu bu vekil savaşçılar, para karşılığı savaşmak isteyen militanlardan oluşuyor. Çoğu Şii olan milisler daha çok Pakistan, Afganistan, Lübnan’dan getiriliyor.

Ebu Kemal’e yönelik saldırı bildirisi

Saldırı bölge kaynaklarınca henüz doğrulanmadı. Bölgede halen rejim güçleri Deyr Ez Zor kent merkezine saldırıya devam ederken, YPG unsurları da ABD desteği ile kente doğudan kente saldırıyor. IŞİD, daha kuzeydeki Rakka‘da ABD-YPG‘ye karşı direnişini sürdürüyor. Hama doğusunda da rejimle savaşan IŞİD, Irak’ta Hizbullah’ın saldırdığı Rutba cephesinde savaşıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir