Rusya YPG’yi vurdu, ses ABD’den çıktı: Ruslar partnerimizi vurdu


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – Rus güçlerinin 16 Eylül gece saatlerinde YPG’yi havadan bombalaması ardından konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 

ABD, Rusya’nın bombardımanına ilişkin açıklama yaparken, YPG “saldırıya rağmen ilerleyeceğiz” açıklamasını yaptı. Saldırıda en az 20 YPG’linin öldüğü çok sayıda yaralının bulunduğu bildirildi. Yaralı militanların ABD‘ye bağlı sahra çadırlarında sıhhiye birimlerince tedavi altına alındığı açıklandı.
Tedavi gören YPG militanları
YPG, ilk kez 16 Eylül’de Fırat nehri doğusunda Rusya ve Suriye’nin hava saldırısına uğramıştı. Saldırının Fırat‘ın doğusunda Sina bölgesindeki YPG unsurlarına düzenlendiği bildirilmişti. 15 Eylül’ü 16 Eylül’e bağlayan 03.00 sıralarında gerçekleştirildiği öğrenilen saldırının detayları netleşmeye başladı.
RUS SALDIRISINDA 20 YPG’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıda en az 8 YPG‘li militanın öldüğü belirtildi. YPG sayıyı 8 olarak duyururken, bölge kaynakları bu rakamın 20’nin üzerinde olduğunu belirtiyor.

YARALILAR TEDAVİ EDİLİYOR
Diğer taraftan çok sayıda yaralı ABD‘nin bölgedeki sıhhiye birimlerince kurulan çadır polikliniklerde tedavi gördüğü öğrenildi.
ABD: RUSYA PARTNERLERİMİZİ VURDU

Saldırı sonrası ABD kanadından ilk açıklama ABD‘nin başını çektiği “Birleşik Müşterek Görev Kuvveti‘nden (CJTFOIR) geldi.

Açıklamada, “Rus kuvvetleri Deyr Ez Zor yakınlarında Fırat Nehri’nin doğusunda Koalisyon partner kuvvetlerini vurdu” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada Rus uçaklarının neredeyse aynı noktada bulunan ABD kuvvetlerini vurmak üzere olduğuna dikkat çekilirken, “Rus uçaklarının yaptığı saldırı, SDF’nin orada olduğu bilinmesine rağmen, ABD kuvvetlerinin bulunduğu nokta hedef alındı” ifadeleri yer aldı. 
Aynı açıklamada Rus saldırısında ABD destekli Suriye savaşçılarının yaralandığı belirtildi. 
Yine ABD’nin başını çektiği IŞİD Karşıtı Koalisyon’un (Operation Inherent Resolve (OIR) sözcüsü ise yaralı SDF (YPG) militanlarının koalisyon sağlık görevlilerince tedavisinin sürdüğü bildirildi.
YPG: SALDIRIYA RAĞMEN İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
YPG ise “SDF Deyr Ez Zor Askeri Konsey Sözcüsü” sıfatıyla yapılan açıklamada, “Rus ve Rejim saldırılarına rağmen ilerlemeye devam edeceğiz” denildi. 
CJTFOIR resmi açıklaması

DEYR EZ ZOR’A YÖNELİK SALDIRILAR…
YPG 9 Eylül’de Suriye kuzeyindeki Haseke kentine bağlı Şeddadi hattından IŞİD kontrolündeki Deyr Ez Zor‘a saldırı başlatmıştı. ABD bombardımanı eşliğinde düzenlenen saldırılarda Şeddadi kırsalından itibaren uzun bir kol halinde 60 kilometre ilerleyen örgüt Deyr Ez Zor‘u batı batı ve doğuya ayıran Fırat Nehri‘nin doğu sınırına 2 kilometreye kadar yaklaştı. YPG son olarak Fırat doğu yakasına 7 kilometre mesafede bulunan Şeker Fabrikası ve Elektrik santralinin kontrolünü de ele geçirdi.
Rejim güçleri ise Ağustos 2017 itibariyle Hama ve Humus doğu hatlarından, kuzeyde ise Rakkagüneydoğu hatlarından kente saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Son olarak kent merkezinde bulunan 137. Tugay‘a yönelik IŞİD kuşatmasını 5 Eylül’de Esad Hava Üssü‘ne yönelik kuşatmayı 7 Eylül’de kaldıran rejim güçleri kentin güneydoğusundaki hatlardan Fırat Nehri’ne ise Marrat hattı karşısından ulaşmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir