Rusya YPG’yi vurdu: Deyrizor son durum (16 Eylül 2017)


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – YPG kaynaklı raporlara göre Fırat Nehri’nin doğu yakasına geçen Rus birlikleri, Fırat Nehri’ne batıdan 2 kilometre yaklaşan YPG unsurlarına hava saldırısı düzenledi. 

Rejim ve Rus güçlerinin 5 Eylül’de DeyrEz Zor batı yakasında IŞİD kuşatmasını kırması ardından, 9 Eylül’de kente Fırat’ın doğusundan ilerlemeye başlayan ABD-YPG güçlerine Rus müdahalesi geldi. 
Foto: Arşiv
Rus güçlerinin Fırat’ın doğusuna geçtiğine dair haberlerden sonra ilk kez bu sabah YPG, Fırat nehri doğusunda Rusya ve Suriye’nin hava saldırısına uğradı. 
Gelişmeyi ilk kez PKK’ya yakınlığı ile bilinen ANHA duyurdu. Saldırının Fırat‘ın doğusunda Sina bölgesindeki YPG unsurlarına düzenlendiği bildirildi. Rus topçu birlikleri ve savaş uçaklarının ilk saldırıyı 15 Eylül’ü 16 Eylül’e bağlayan 03.00 sıralarında gerçekleştirdiği, saldınının detaylarına ilişkin henüz bir açıklamanın yapılmadığı öğrenildi. 
DEYR EZ ZOR SON DURUM
YPG, 9 Eylül’de Suriye kuzeyindeki Haseke kentine bağlı Şeddadi hattından IŞİD kontrolündeki Deyr Ez Zor’a saldırı başlatmıştı. ABD bombardımanı eşliğinde düzenlenen saldırılarda Şeddadi kırsalından itibaren uzun bir kol halinde 60 kilometre ilerleyen örgüt Deyr Ez Zor’u batı batı ve doğuya ayıran Fırat Nehri’nin doğu sınırına 2 kilometreye kadar yaklaştı. YPG son olarak Fırat doğu yakasına 7 kilometre mesafede bulunan Şeker Fabrikası ve Elektrik santralinin kontrolünü de ele geçirdi. 
Deyrizor son durum harita 16 Eylül 2017:
Deyrizor son durum harita 16 Eylül 2017: Rus birlikleri Marrat hattından nehrin doğusuna geçti. YPG, Sina hattında vuruldu.
Merkezi IŞİD kontrolünde bulunan kente rejim ve Rus birlikleri ise Ağustos ayında saldırı başlatmış ve 5 Eylül’de 137 Tugay ve batısında bulunan Esad Hava Üssü’ne yönelik IŞİD kuşatmasını kırmıştı.
Kuşatma sonrası Esad Hava Üssü’nden Fırat Nehri’nin batı kıyısına ulaşan rejim ve Rus güçleri, YPG hatlarına 3 kilometre mesafeye kadar yaklaşmış oldu.
Son olarak, dün doğrulanmamış raporlara göre Rus Ordu birliklerinin,Fırat Nehri’nin batı yakasından doğu yakasına geçtiği bildirilmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir