Rejim kuzeyden de Fırat’a ulaştı: Deyrizzor son durum harita (17 Eylül 2017)


Rusya’nın hava desteğiyle Deyr ez Zor saldırısını sürdüren Suriye rejim güçlerinin, Baghiliya mahallesini ele geçirdiği ve Fırat nehrine ulaştığı” bildirildi.

Sputnik İngilizce’ye konuşan “saldırı karargâhındaki bir kaynak”, Suriye ordusunun “Deyr ez Zor’un iki mahallesinin IŞİD’ten ele geçirdiktan sonra Fırat nehrine ulaştığını” ifade etti.
Deyr Ez Zor 17 Eylül 2017.
Deyr Ez Zor 17 Eylül 2017. Kentin kuzeybatısındaki uç mahallesi Baghiliya rejim güçlerinde. 
Rejim güçlerinin kentin en büyük gaz sahası Ayaş beldesini ele geçrdiği öğrenildi. 
Gelişme sonrası 16 Eylül gece saatlerinde karşı saldırıya geçen IŞİD’in, Ayaş’ın 1 kilometre güneyinde El Baghiliya beldesinin kuzeyindeki rejim güçlerine yönelik karşı saldırıya geçtiği bildirildi.  Dey ez Zor kuzeybatı hattında bunlar yaşanırken, güneybatı hattında da sıcak gelişmeler yaşandı.
Deyr Ez Zor merkez 17 eylül 2017
Deyr Ez Zor merkez 17 eylül 2017
Rejim güçlerinin, bu nokta da Fırat Nehri kıyısında bulunan Mari’iyah köyünü ele geçirdiği raporlandı. Ordu birliklerinin DeirEzzor şehrinin güney-doğusundaki Albo Omar (Ebu Ömer) ve Almo Hassan (Hasan kasabası) kasabalarına doğru ilerlediği bildirildi. 
Çatışmaların dünkü bölmünde rejime ait Rus yapımı SU model bir savaş uçağının düştüğü ya da düşürüldüğü iddia edildi. Doğrulamayan gelişmeye göre, uçağın neden düştüğü henüz bilinmiyor.

DEYR EZ ZOR’A YÖNELİK SALDIRILAR…
Rejim güçleri Ağustos 2017 itibariyle Hama ve Humus doğu hatlarından, kuzeyde ise Rakka güneydoğu hatlarından kente saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Son olarak kent merkezinde bulunan 137. Tugay‘a yönelik IŞİD kuşatmasını 5 Eylül’de Esad Hava Üssü‘ne yönelik kuşatmayı 7 Eylül’de kaldıran rejim güçleri kentin güneydoğusundaki hatlardan Fırat Nehri’ne ise Marrat hattı karşısından ulaşmıştı.
YPG ise 9 Eylül’de Suriye kuzeyindeki Haseke kentine bağlı Şeddadi hattından IŞİD kontrolündeki Deyr Ez Zor‘a saldırı başlatmıştı. ABD bombardımanı eşliğinde düzenlenen saldırılarda Şeddadi kırsalından itibaren uzun bir kol halinde 60 kilometre ilerleyen örgüt Deyr Ez Zor‘u batı batı ve doğuya ayıran Fırat Nehri‘nin doğu sınırına 2 kilometreye kadar yaklaştı. YPG son olarak Fırat doğu yakasına 7 kilometre mesafede bulunan Şeker Fabrikası ve Elektrik santralinin kontrolünü de ele geçirdi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir