Irak ordusu dağıldı, ABD bombaladı: Anbar son durum (28 Eylül 2017)


IRK, Anbar (HABERYİRMİ) – IŞİD’in, 26 Eylül gece saatlerinde Ramadi‘deki Irak ordusuna ait güvenlik noktalarına düzenlediği baskın sonrası, kentin yarısını kontrol altına alması ardından, ABD bölgeyi bombalamaya başladı. 

Anbar’daki çatışmalardan Foto: 27 Eylül 2017 / ISIS/AMAK

IŞİD’in, 26 Eylül pazartesi günü gece geç saatlerde Irak’ın Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentine düzenlendiği baskın sonrası bölgede çatışmalar sürüyor. 

Anbar son duru, ramadi son durum
Ramadi, Irak’ın en büyük vilayeti Anbar’a bağlı bir kent.

IŞİD, aralarında Anbar Üniversitesi de dahil bir çok noktayı bu saldırı ile ele geçirmiş, Ramadi kentinin Yedi Kilo, Taş ve Mecer bölgelerinde Irak ordu birliklerinin bulunduğu alanlara başarılı bir sızma girişiminde bulunmuştu. 

Gece geç saatlerden sabah saatlerine kadar süren şiddetli çatımalar sonrası Irak askerleri ile Şii militanların dağıldığı hatta IŞİD’in bölgeyi kontrol altına aldığı ve bazı binalara keskin nişancı konuşlandırdığı bildirilmişti.
Çatışmalar 27 Eylül’de devam ederken Irak ordu birimlerinin başarısız olması ardandan ABD unsurlarından destek talep edildiği bildirildi.
Ürdün’deki hava üssünden kalktğı tahmin edilen ABD savaş uçaklarının ise bu sabah (28 Eylül) saatlerinde Anbar’daki binaları bombaladığı raporlandı. Uçakların Atash bölgesinde 3 ayrı noktaya bombardıman düzenlediği bildirildi. Irak ordu güçleri ise ele IŞİD’in kontrolünde bulunan Yedi Kilo, Taş ve Mecer bölgelerini de için alan hattı kontrol altına almak için sevkıyatı sürdürüyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir