Fetö’yü ürkütecek gelişme


Abd’li heyetin Ankara ziyareti sonrası, Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sanıkların ifadelerinin ABD’deki FETÖ’cülerin iadesinde delil olarak kullanılabilecek.

Kaynaklar ayrıca, ifadeleri alındıktan sonra FETÖ’cü sanıkların cep telefonlarının imajlarının heyete verildiğini açıkladı.

GÜLEN İLE BAĞLANTILARI ANLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD’li heyete Akıncı Üssü iddianamesi referans alınarak 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi, Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imamların darbe ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bağlantıları anlatıldı. Darbe gecesi yaşananlar, bombalanan yerler, şehit ve gazilerin durumları tek tek anlatıldı.

ABD HEYETİ KEMAL BATMAZ VE GİZLİ TANIKLAR ‘ŞAPKA’ VE ‘KUZGUN’U DİNLEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD’li heyet FETÖ üyelerinin iadesi ile ilgili Türkiye’nin sunduğu belgeleri incelemelerinin ardından FETÖ imamı Kemal Batmaz ve gizli tanıklar “Şapka” ve “Kuzgun”u dinlemek istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD’li heyet ile toplantıda dinlenen Kemal Batmaz’ın daha önceki tavrını sergilediği ve darbe ile ilişkini inkar ettiği öğrenildi. Ancak darbe toplantılarına katılan ve örgütün darbe girişimiyle ilgili bağlantılarını deşifre eden gizli tanıklar “Şapka” ve “Kuzgun”un verdiği bilgilerin doyurucu olduğu ve ABD’li heyeti son derece etkiledikleri öğrenildi. haber7