ÖSO, kendisini feshedip Ulusal Ordu’yu kurdu!


SURRİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kendisini fesih edip Suriye’deki muhalif yapılanmayı “Ulusal Ordu” (NATONAL ARMY) adıyla yeniden yapılandırdığını ilan etti. 
Yapılan duyuruda açıklandığına göre Ulusal Ordu olarak adlandırılan yapılanmanın içinde 25 örgütün adına yer verildi. Bu örgütlerde ikisi ise aynı tabloda “İslami Fraksiyonlar” olarak isimlendirildi. Yani tabloya göre 23 örgütün “İslami olmadığı” mesajı verilmiş oldu.
Ulusal Ordu’yu (NATONAL ARMY) oluşturduğu açıklanan grupların isimleri

Bu gruplar arasında Shamia Front, Nakhba Army, Free İdlib Army (Özgür İdlib Ordusu), Central Division, Rahman Corps, Hamza Division (Hamza Tugayı), Estern Lions (Doğu Aslanları), Sultan Murad Division (Sultan Murat Tugayı). Sulayman Al-Sha Brigade (Süleyman Şah Tugayı) Ansar Al-Suna Brigade (Ensar el Sünne Tugayı), First Coastal Division, Homs Libaration Movement, Shuhada Al Qaiatein Brigate, Al Jazeera Revolutionaries, Shuhada  Al Islam Brigade, Ahmad Al Abdo, Forces, 51 Brigade, 21 Forces, 9 th Division, Mustafa Regiment, Smarkand Brigade (Semarkant Tugayı) adları geçerken, “İslami Fraksiyonlar” olarak isimlendirilen 2 grup arasında da Ahrar Al Sham (Ahrar Al Şam) ve Jaish Al Islam (Ceyşul İslam) grupları bulunuyor.

ÖSO’nun neden “Ulusal Ordu” (NATONAL ARMY) şeklinde bir yapılanmaya gittiği hakkında farklı değerlendirmeler bulunuyor. Ancak en güçlüsü, “ABD’nin IŞİD’ten sonra muhalifleri hedef alacağına” dair işaretler vermesi… 
Bu değerlendirmelere göre, ÖSO, içindeki bazı grupların, kendisini nisbet ettiği “İslam’dan” tamamen arınarak ve ayrıştırarak ABD’nin oklarından kurtularak hedef olmamayı amaçlıyor. Ancak sahadaki gerçekler, bu planın da tutmayacağı yönünde. Zira ABD tüm kartlarını artık YPG’ye oynuyor gibi… HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir