2022’de Arabayla Yunanistan Turu Nasıl Yapılır?


2022’de Arabayla Yunanistan Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla Yunanistan turu özellikle Yunanistan’ın Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerinden biri olması, doğal güzellikleri, adaları, plajları ve gezilecek yerleri sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından tercih edilmektedir.

Yunanistan araçla gidiş açısından ülkenin şehirlerini, adalarını ve sahil şeridini rahatlıkla gezmek, seyahat rahatlığı ve bagaj kolaylığı konusunda oldukça avantajlıdır. Arabayla Yunanistan gezisi için pasaport türü ve seyahat süresine göre vizeye tabi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları ve standart vize evraklarına ek olarak araba ile yurt dışı seyahati için gerekli belgeleri vize başvuru dosyasına eklemeleri gerekmektedir.

Konsolosluk danışmanlarına Yunanistan’a arabayla gitmek ve vize işlemleri hakkında merak edilenleri sorduk.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Yunanistan’a Araba İle Nasıl Gidilir?

Yunanistan’a araba ile gitmek isteyen kişilerin öncelikle seyahat amacı ve süresine uygun vize türünün şartlarını sağladıktan sonra araçla Yunanistan’a gitmek için gerekli belgeleri sağlamış olması ve vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Yunanistan seyahati için vize başvurusu onaylanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahat süresince yanında bulunması gereken evrakları aldıktan sonra Yunanistan turuna başlayacağı Yunan şehrine bağlı olarak ilgili sınır kapısı yönünde gitmesi ve Yunanistan’a giriş yapması gerekmektedir.

Türkiye’den Yunanistan’a Giderken Hangi Sınır Kapılarından Geçilir?

Türkiye’den Yunanistan’a giderken İpsala Sınır Kapısı, Pazarkule Sınır Kapısı veya Uzunköprü Sınır Kapısı’ndan geçilebilmektedir ve İpsala Sınır Kapısı Türkiye’nin Edirne şehrinde ve Yunanistan’ın Dedeağaç şehrinde, Pazarkule Sınır Kapısı Türkiye’nin Edirne şehrinde ve Yunanistan’ın Evros ilinde ve Uzunköprü Sınır Kapısı Edirne şehri ve Evros ilinde bulunmaktadır.

Türkiye Yunanistan Araba Yolculuğu Kaç Saat Sürer?

Türkiye Yunanistan Sofya arası araba yolculuğu İstanbul’dan ortalama 11 saat 26 dakika, Ankara’dan ortalama 15 saat 2 dakika sürmektedir.

Araba İle Yunanistan’a Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Araba ile Yunanistan’a gitmek için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Geçerli bir pasaport
  • Yunanistan Schengen vizesi
  • Arabaya ait yeşil sigorta
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Araç ruhsatı
  • Yurt dışı çıkış pulu
  • Yeni tip ehliyet
  • Yurt dışına araç çıkarma vekaletnamesi (araç sahibi araçta olmayacak ise)

Yunanistan Sınır Kapısında Yeşil Sigorta Alınabilir Mi?

Yeşil sigorta, Yunanistan ziyaretlerinde meydana gelebilecek kaza sonrası araç sahibinin hasarını karşılamak için düzenlenmiş uluslararası sigorta türüdür ve sınır kapılarında veya birkaç gün önceden yetkili acenteler üzerinden yaptırılmaktadır.

Arabayla Yunanistan’a gitmek isteyen herkesin yeşil sigorta yaptırması gerekmektedir ve yeşil sigorta Türkiye Yunanistan sınırları; İpsala Sınır Kapısı, Uzunköprü Sınır Kapısı veya Pazarkule Sınır Kapısı’nda alınabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Yunanistan araba vizesi başvurularında Vizem.net danışmanlarından yeşil sigorta işlemleri konusunda destek alınabilmektedir.

Arabayla Yunanistan Turu İçin Popüler Rotalar Hangileridir?

Arabayla Yunanistan turu için popüler rotalar aşağıda listelenmiştir.

  • Atina’da Saronik Adaları, Mora ve Delfi güzergahını izlemek
  • Atina, Peloponez, Delfi, Meteora ve Selanik güzergahını izlemek
  • Atina, Santorini, Rodos, Selanik ve Mikonos güzergahını izlemek
  • Atina, Volos, Katerin, Selanik ve Kavala güzergahını izlemek
  • Atina, Miken, Epidaurus, Nafplio, Monemvasia, Mora, Delfi, Meteora ve Selanik güzergahını izlemek

Araba İle Yunanistan Gezisinin Ortalama Maliyeti Ne Kadardır?

Araba ile Yunanistan gezisi haftalık ortalama 730 euro, aylık ise 2.920 euro tutmaktadır ancak Yunanistan turu için masraflar kat edilen mesafe, konaklama türü, kişinin yeme içme ve harcama alışkanlıklarına göre büyük ölçüde değişiklik göstermektedir. 15 güne kadar olan Yunanistan araba ile seyahat için otomobillere 47.25 euro, 1 aya kadar olan seyahatler için 59.06 euro tutarındaki yeşil sigortanın yaptırılması gerekmektedir.

Yunanistan benzin fiyatları 27 Haziran 2022 tarihi itibariyle litre başına 2.20 euro civarında, Yunanistan mazot fiyatı litre başına 1.92 euro civarındadır ve 2022 yılı itibariyle Yunanistan akaryakıt fiyatları dünyadaki akaryakıt fiyatlarından yaklaşık 30 cent daha pahalıdır.

Yunanistan’a Araba İle Gidecekler İçin Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yunanistan’a araba ile gidecek kişiler tarafından Yunanistan vize işlemleri hakkında en sık aldığımız soruları Vizem.net danışmanlarına sorduk ve aldığımız yanıtları aşağıda derledik.

Arabayla Sınır Geçişlerinde Yunanistan Kapı Vizesi Alınabilir Mi?

Hayır karayolu üzerinden yapılacak seyahatler için Yunanistan kapı vize uygulaması bulunmamktadır.

Kimlerin Yunanistan Araba Vizesi Alması Gerekir?

Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak Yunanistan seyahatleri için vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır ancak umuma mahsus (bordo) pasaport hamilleri Yunanistan seyahatleri için vizeye tabidir ve Yunanistan’a araba ile seyahat etmek için Yunanistan araba vizesi alması gerekmektedir.

Araba İle Yunanistan Seyahati İçin Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Araba ile Yunanistan seyahati için vize başvurularının, akredite acenteler aracılığıyla veya şahsen Yunanistan vize aracı kurumlarının başvuru merkezlerine yapılması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin ikamet iline göre Yunanistan vizesi başvuruları için aracı başvuru merkezleri değişmektedir. Tekirdağ ile Kırklareli ikametli kişilerin vize başvuruları Yunanistan VFS Global üzerinden, ilgili iki şehir dışında ikamet eden kişilerin başvuruları Yunanistan Kosmos vize başvuru merkezleri üzerinden tamamlanmaktadır.

Yunanistan’a araba ile seyahat etmek isteyen kişilerin vize randevusu alması ve randevu günü şahsen ilgili başvuru merkezine veya dış temsilciliğe giderek biyometri işlemlerini tamamlaması, Yunanistan vize evraklarını teslim etmesi ve vize ücretini ödemesi gerekmektedir.

Yunanistan Schengen Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yunanistan Schengen vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, en az iki adet boş vize sayfası bulunan ve talep edilen vize süresi bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olan pasaport gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu: Eksiksiz şekilde online olarak doldurulmuş Yunanistan vize başvuru formunun çıktısı alınıp şahsen imzalanması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, beyaz arka fon üzerine renkli ve 35 mm x 45 mm ölçülerinde 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
  • Yunanistan vize harcı: Başvuru sırasında ödenmiş vize harç dekontunun başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Yunanistan seyahat sağlık sigortası: Planlanan Yunanistan seyahati süresince tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası gerekmektedir.
  • Konaklama rezervasyonları: Yunanistan’daki seyahat süresince kalınacak yere ilişkin rezervasyon belgeleri gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: E- devlet üzerinden barkodlu şekilde temin edilmiş tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.
  • İkametgah belgesi: E- devlet üzerinden barkodlu şekilde alınmış ikametgah belgesi gerekmektedir.
  • Ulaşım belgeleri: Yunanistan’a seyahat için tercih edilecek ulaşım türüne göre uçak bileti veya özel araçla seyahat belgeleri gerekmektedir.
  • Finansal duruma ilişkin belgeler: Son üç ayın hareketlerini gösteren, düzenli gelir kaynağını kanıtlayan ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap döküm belgesi gerekmektedir.

Yunanistan Schengen vizesi başvuru sahibinin yaşına ve mesleki durumuna bağlı olarak yukarıda verilen standart başvuru evrakları değişiklik gösterebilmektedir. Yunanistan vize başvurusu en geç planlı seyahat tarihinden 15 gün önce yapılabilir.

Yunanistan Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Yunanistan vize başvuru ücreti yetişkinler için 80 euro, 6 ile 12 yaş arası çocuklar için 40 euro ödenmektedir ancak 6 yaşından küçük çocuklar için ücretsizdir. Yunanistan vize harç ücretinin, vize randevusu sırasında Türk lirası cinsinden ve nakit olarak ödenmesi gerekmektedir.

2022 yılı itibariyle Yunanistan vize masrafları; vize harcı, seyahat sağlık sigortası, rezervasyon işlemleri, yeminli tercüme ve danışmanlık hizmeti dahil olmak üzere ortalama 195 Euro tutmaktadır.

Yunanistan Vize Sonucu Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan vize sonucu ortalama 14 gün içerisinde çıkmaktadır ancak vize sonuçlanma süresi Yunanistan konsolosluklarının yoğunluk durumuna, ilgili birimin ek belge talebine ve vize değerlendirme sürecinin resmi tatil günlerine denk gelmesine bağlı olarak uzayabilmektedir.