Tatile Giden Yol Carvento’dan Geçer


Tatile Giden Yol Carvento’dan Geçer

Araç kiralama sektörünün lider ismi Carvento ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerine ek olarak bireysel araç kiralama taleplerini de üst düzey kaliteyle karşılar. Carvento’nun çok çeşitli özelliklere sahip marka ve modellerde araçlardan oluşan filosu sayesinde araç kiralama hizmeti almak isteyenler ihtiyaçları olan aracı en uygun fiyatlarla kiralayabilirler.

Yılın heyecanla beklenen mevsimi olan yaz mevsiminde tatil planları ön plandadır. Pek çok kişi tatilde de konforunu sağlamak adına istediği lokasyona araç kiralama hizmeti alarak ulaşmayı tercih eder. Bazı durumlarda da tatil yapacağı lokasyona havayoluyla ulaştıktan sonra araç kiralama hizmeti almayı tercih eder. Carvento her iki koşulda da hizmet kalitesi ve geniş araç filosuyla müşterilerine en uygun çözümleri üretir.

Araç Kiralama Nasıl Yapılmalıdır?

Araç kiralama belli kriterler dahilinde ve belli noktalar göz önünde bulundurularak alınması gereken bir hizmettir. Carvento araç kiralama hizmeti almak isteyen kişile iletişim bilgileri ya da web sitesi üzerinden Carvento ile iletişime geçebilir. Bu sayede Carvento araç kiralama hizmetinden yararlanma avantajını elde edebilirler.

Araç kiralama hizmetinden yararlanmak için sağlanması gereken bir yaş kriteri vardır. Carvento’dan araç kiralama hizmeti almak isteyen kişilerin; Renault Clio, Fiat Egea, Peugeot 301 gibi B segmenti araç kiralamalarında 23 yaş ve 2 yıllık ehliyet; Ford Focus, Renault Megane gibi C segmenti araç kiralamalarında 25 yaş ve 3 yıllık ehliyet; VW Passat, Audi A6 gibi D ve E segmenti araç kiralamalarında 28 yaş ve 5 yıllık ehliyet şartını yerine getirmesi koşulu vardır.

Araç kiralama şirketlerinin bu hizmet dahilinde belirli şartları ve kriterleri vardır. Araç kiralama hizmeti kapsamında bu adımlara dikkat edilmesi gerekir. Bununla birlikte uzun vadeli araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak ekonomik açıdan daha avantajlıdır.

Araç Kiralama Avantajlarını Değerlendirin

Şahsi aracı olmayan ya da bu araç ile yolculuk yapmak isteyemeyen kişilerin en sık başvurduğu yol araç kiralama hizmeti almaktır. Araç kiralama şirketlerinin sunduğu hizmetler geniş çeşitlilikleri sayesinde farklı ihtiyaçların karşılanması noktasında en doğru çözüm olmaktadır.

Pek çok kişinin tercihi araç kiralama hizmeti kapsamında ihtiyaçlarına en uygun aracı en uygun fiyatlarla kiralamaktır. Özellikle yaz aylarında tatile gitmek isteyen kişiler uygun fiyatlı araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak konforlu ve ekonomik bir tatilin kapısını aralarlar. Yaz aylarında talebin fazlalığına bağlı olarak araç kiralama hizmeti fiyatları daha yüksek olur. Bu nedenle uygun fiyatlı araç kiralama hizmeti almak için bazı noktalara dikkat edilmesi önemlidir.

Carvento geniş çeşitliliğe sahip zengin bir araç filosuna sahiptir. Bu sayede kullanıcılar her tür ihtiyaçlarını en yüksek kaliteyle karşılayacak alternatifleri değerlendirebilirler. Kalabalık olmayan aileler için çok büyük olmayan araçların kiralanması yeterlidir. Küçük araçlar daha az yakıt harcadıkları gibi kiralama bedelleri de daha uygundur. Bu sayede hem araç kiralama bedeli hem de yakıt masrafı çok daha ekonomik olur.

Araç kiralama fiyatları, araç kiralama hizmeti alınacak tarihe göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden tatil günlerine ya da özel dönemlere denk gelen araç kiralama taleplerinin karşılanması için daha yüksek fiyatlarla karşılanması olasıdır. Sonbahar ve yaz aylarına göre ilkbahar ve kış aylarında araç kiralama fiyatları daha düşük olur. Tatilini uygun fiyatlarla yapmak isteyen kişiler düşük sezonlardaki fiyatları takip ederek fayda sağlayabilirler. Araç kiralama fiyatları Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dönemlerde de daha yüksek olabilir. Tatil dönemlerinde araç kiralama hizmeti alınmak istenildiği durumlarda erken rezervasyon yapılması durumunda daha uygun fiyatlarla araç kiralama hizmeti alınabilir.

Araç kiralama hizmetleri günlük, haftalık ve aylık kiralamalarda farklı ücretlendirilir. Uzun süreli araç kiralamalarda indirim yapıldığından her zaman için avantaj sağlanması imkanı vardır.

Araç kiralama mutlaka kaliteli, güvenilir ve sektöründe deneyimli araç kiralama şirketlerinden yapılmalıdır. Kiralanan aracın trafik sigortasının ve kaskosunun olduğundan emin olunmalıdır. Kasko sigortasının kapsamı incelenmeli ve gerekli durumlarda ek teminatlardan yararlanma seçeneği gündeme getirilmelidir. Sağlam ve tam hasar korumalı sigorta, araç kiralama hizmeti alan kişilerin olası kaza durumlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamasını önler. Bununla birlikte kaza durumunda teminat dışı kalmamak için araç kiralama hizmeti alan kişinin sağlaması gereken bazı koşullar vardır.

Kaza anında araç sürücüsünün alkollü ya da uyuşturucu madde etkisinde olması, belirlenen hız limitini aşması, aracın kaza sırasıda bulunduğu yerden hareket ettirilmesi, trafik akışına ters yönde araç kullanılması, kırmızı ışıkta geçilmesi, trafik için belirlenen yollar dışında kaza ya da hasar oluşması, alkol raporu, kaza tespit raporu ya da çalıntı raporu gibi sigorta nezdinde öncelikli resmi tutanakların ve belgelerin alınmaması gibi durumlarda sigorta kapsamı dışında kalınması söz konusu olacaktır. Ayrıca anahtar ve ruhsat taşınabilir eşya olduğundan çalınmaları durumunda yine sigorta kapsamı dışında kalınması söz konusu olur. Araç kiralama hizmeti ile ilgili sigorta ve kasko detaylarını öğrenmek ve rezervasyon yaptırmak için Carvento uzmanlarından yardım alabilirsiniz.