Suudilerden ‘U’ dönüşü: Şimdi Bağdat’ın yanındalar!


Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halit al-Falih’in iki ülke arasındaki gelişmekte olan ikili ilişkileri geliştirmek için Irak’ın Başkenti Bağdat’a gittiği bildirildi. 

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halit al-Falih
Irak Petrol Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki koordinasyonu kurulunun Suudi Arabistan ve Irak hükumetleri arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek ve ekonomik entegrasyonu etkinleştirmek için çalışmalar yapacağını söyledi. Suudi Arabistan delegesi bugün açılan Bağdat uluslararası fuarına katıldı.

Suudi Arabistan’ın Irak maslahatgüzarı Abdül Aziz bin Halid al-Şammari, Bağdat uluslararası fuarına 60 Suudi Arabistan firmasının katılacağını söyledi. Abdül Aziz bin Halid bu katılımın iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım fırsatlarının önünü açacağını söyledi.

BARZANİ’DEN BAĞDAT’A ‘U’ DÖNÜŞÜ
Suudi Arabistan yönetimi, bağımsızlık referandumu öncesi Mesud Barzani’ye verdiği “tam destekle” biliniyor. 

İran ve Türkiye’nin bölgedeki gücünü kırmak için yıllardır PKK ve ayrılıkçı Kürt yapılanmalarına verdiği destek veren Suudi Arabistan, Katar krizinde takındığı tavırdan sonra ilk kez Türkiye’yi açıktan hedef almıştı

Irak Kürt bölgesinde 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumu öncesi sosyal paylaşım sitesi Twitter’da #saudiwithkurdistan (Suudiler Kürtler ile) başlığı açan Suudiler, bu tavrı ile İsrail’le aynı safta bulundu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir