Rejim, Deyrizor’da IŞİD’i kuşattı (23 Eylül 2017)


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – Suriye rejim güçleri, Rus desteği ile IŞİD kontrolündeki Deyr ez Zor kentinin kuzeyinde ilerlemeye devam ediyor. 
Kent merkezine yönelik saldırılarda YPG ile karşı karşıya geldikten sonra bu yöndeki saldırıları yavaşlatan rejim unsurları daha kuzeydeki Ma’adan bölgesinde Al Tıbni bölgesini ele geçirip, beldeyi kuşatma altına aldı.

Bölgeye yönelik çok sayıda Rus hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Batı kırsalı Rakka güneydoğu il sınırlarına, merkez ve doğusu Deyr Ez Zor il sınırlarında bulunan Ma’adan IŞİD’in bölgedi en güçlü direniş hattını oluşturuyor. 

Deyrizor ve kuzeyi Ma'adan bölgesi son durum harita 23 Eylül 2017
Deyrizor ve kuzeyi Ma’adan bölgesi son durum harita 23 Eylül 2017 

Ağustos başından bu yana bölgeye yönelik rejim saldırılarını, bu hatta tutmayı başaran IŞİD, rejim güçlerine çok sayıda kayıp verdirmişti.

REJİM, İKİ HATTAN BİRLEŞTİ

Rejim unsurlarının son 3 gündür bölgeye saldırıları artarken, çatışmaların dünkü bölümünde, Rakka’daki rejim güçleriyle doğu Deyr Ez Zor hattındaki rejim güçlerinin birleştiğine dair görüntüler servis edildi. Bu birleşmenin Ma’adan beldesinin 7 kilometre güneyindeki kırsal alanda gerçekleştiği öğrenildi. Birleşme, Ma’adan beldesinin güneyindeki kuşatmanın belirgin ölçüde daraldığı anlamına geliyor.

Diğer taraftan Ma’adan doğusundaki Atik, Kasabi bölgesinin de ele geçirildiği bildirildi. 
Deyr Ez Zor kent merkezine yönelik saldırılarda ise kentin doğu yakasından saldıran YPG unsurlarının, Al Azba Conico Fabrika bölgesini ele geçirdiği böylece doğu hattından Fırat kıyısına 2 km mesafeye kadar yaklaştığı bildirildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir