Habur yakınında savaşıyorlar


IRAK, Dohuk (HABERYİRNMİ) – İran destekli Irak ordu güçleri ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi‘ne (IKBY) bağlı Peşmerge ve PKK güçleri, Şırnak Silopi karşısında bulunan Habur Sınır Kapısına yakın bölgelerde çatışıyor. 

Irak ordu birlikleri bölgenin haritasını incelerken. (İsimlendirmeler tarafımızdan yapılmıştır) 

Dün geceden bu yana süren gerilim, IKBY‘nin kontrol ettiği Kerkük-Ceyhan petrol boru hattı ile Habur Sınır Kapısı karşısında Türkiye ile tek bağlantıyı sağlayan İbrahim Halil Sınır Kapısı‘ının kontrolü için devam ediyor.
Gece saatlerinde devam eden çatışmalarda Irak ordu unsurları ve Şii güçleri Başkenti Musul olan Ninova vilayetinin Türkiye sınırına yakın mesafede bulunan kısımlarında bulunan Baroyia, Aslyia, Bait Al-Sham, El-Ashary, Taban‘ın da aralarında olduğu 8 köyü ele geçirdi. 

Ele geçirilen bölgelerin Habur sınır kapısının 26 kilometre güneyinde Dicle Baraj havzasının 6 kilometre batısında kaldığı bildirildi. 
Bu hattan kuzeye doğru ilerleyen Irak ordu unsurlarının, Habur-Ovaköy hattının 14 kilometre güneyine kadar yaklaşıp, Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının bu noktadaki kontrolünün sağladığı belirtildi.
Sabah saatlerinde ise Irak ordu unsurlarının Ovaköy hattına 4 kilometre mesafeye kadar yaklaştığı rapor edildi. Bazı raporlar ise Ovaköy‘deki sınır hattının Irak ordu unsurlarınca ele geçirildiği iddiasına yer verirken, gelişme henüz bağımsız kaynaklarca teyid edilebilmiş değil. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir