IŞİD, Karyateyn’i ele geçirdi: Suriye son durum harita (2 Ekim 2017)


SURİYE, Humus (HABERYİRMİ) – IŞİD, Suriye’nin Humus kentine bağlı KARYATEYN kentini ele geçirdi. 

Humus vilayeti, Tedmur/Palmira şehrinin ilçesi konumundaki kentin, 1 Ekim gece saatlerinde tamamen IŞİD kontrolüne girdiği öğrenildi.
IŞİD, gece saatlerinde yaptığı resmi duyuruda, “İslam Devleti, şehri ve çevresini büyük bir saldırı sırasında El-Qaryatain şehrinin tam kontrolünü ilan etti” denildi. Açıklamada, onlarca rejim askerinin öldürüldüğü iddia edildi.
Diğer taraftan gelişmeyi Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’de yayınladığı açıklamayla doğruladı.

Suriyede son durum harita
Karyateyn, Humus’a bağlı Tedmur kentinin ilçesi konumunda/ Humus-Hama güneyi / 2 Ekim-2017

Suriye Humus vilayetine bağlı Tedmur (Palmira), IŞİD kontrolüne ilk olarak 20 Mayıs 2015’te yoğun çatışmaların ardından girmişti. Mart 2016’da ise Rus hava desteği ile rejim kontrolüne giren kent, 12 Aralık 2016’da ikinci defa IŞİD tarafından ele geçirilmiş oldu. Palmira, antik kent son olarak 3 Mart 2017’de rejim güçleri tarafından ele geçirdi. Kentin ilçesi olan Karyateyn de aynı dönemlerde el değiştiren bir kasaba oldu.

Rejim güçleri karşı saldırılara hazırlanıyor. Karyateyn/Tedmur/Humus

NASIL SIZDILAR?
28 Eylül’de IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi yeni ses kaydı yayınlamış, Bağdadi’nin mesajı ile birlikte YPG Suriye’de karşı saldırıya geçmişti. Aynı tarihte Rakka’ya yapılan sızma girişiminde 100 kadar YPG’li öldürülürken, IŞİD Humus doğusundaki saldırıda ise Suhne’ye kadar ilerleme sağlamıştı. Rejim kaynakları, 29 Eylül’de rejim unsurlarının içinden sızarak Karyateyn’e ulaşan IŞİD güçlerinin, Suriye Arap Ordusu’na ait kamuflajları giyerek baskın yaptığını iddia etti. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir