Haşdi Şabi’ye ağır darbe: 40 ölü 60 yaralı


IRAK, Tuzhurmatu
(HABERYİRMİ) – Selahaddin vilayetine bağlı Şii Türkmenlerin ağırlıkta bulunduğu Tuzhurmatu’da Şii Haşdi Şabi militanlarının askeri karargahına bomba
yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 40 Şii savaşçının öldüğü 60 militanın da yaralandığı bildirildi. 

Irak ordusunun bir bölümü IŞİD kontrolünde bulunan Selahaddin vilayetinde, IŞİD’e karşı yeni bir saldırı başlatmasından hemen sonra, vilayetin Şii Haşdi Şabi militanlarının kontrolündeki Tuzhurmatu ilçesinde bombalı saldırı düzenlendi. 

Irak’ın Şii Türmenkenti olan Tuzhurmatu’da  düzenlenen bombalı saldırıda 32 kişi öldü 75 kişi de yaralandı.
Tuzhurmatu

Saldırı dün, İran destekli Şii milislerin bulunduğu Tuzhurmatu’da bulunan Askeri Mahallesi’nde, karargah binasının hemen önünde meydana geldi. Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonrasında bina tamamen yıkılırken, patlamanın şiddetiyle bina önünde ve içinde konuşlu bulunan askeri unsurların çoğu öldü ve yaralandı.

Irak harita. Tuzhurmatu Selahaddin vilayeti sınırları içinde. Numaralı yerler IŞİD’in bölgedeki konumunu gösteriyor. Çizgili Kalın çizgiler, vilayet sınırlarını gösteriyor. 

Rudaw ölü sayısını 32 olarak duyururken, bugün ölü sayısının 40’a yükseldiği öğrenildi. Diğer taraftan en az 60 kişinin yaralı olduğu ve ölü sayısının artabileceği öğrenildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir