HTS’ye, Hama’da saldırı: Çok sayıda köy IŞİD’te!


SURİYE, Hama (HABERYİRMİ) – IŞİD, 21 Kasım’da Hama doğusunda başlattığı saldırı ile çok sayıda köyü ele geçirdi. 

21 Kasım’da başlayan ve dün devam eden saldırılar kapsamında Suruj, Ebu Khanadiq, Ebu Marw, Judaydah, Wasitah, Ayban köylerinin de aralarında olduğu en az 9 köyün IŞİD kontrolüne geçtiği öğrenildi. 

ISIS (Arşiv)

IŞİD saldırısı Suriye rejim ordusunun Hama’yı ele geçirmeye yönelik “nihai saldırı” olarak duyurduğu saldırıdan hemen sonra geldi. 

Rejim saldırısını fırsat olarak değerlendiren IŞİD ise bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Hetey-i Tahrir’i Şam (HTŞ) unsurlarının bu saldırılara odaklandığı anlarda As Sa’an nahiyesinin 2 kilometre batısında bulunan  alanlarda meydana geldi.
Diğer taraftan çatışmalar bugün de devam etti. Muhaliflere yakınlığı ile bilinen İngiltere merkezli “Suriye İnsan Hakları Gözlemevi” (SOHR) , resmi internet sitesinde yer alan duyuruda çatışmaların 25 Kasım’da sürdüğünü paylaştı. 
SOHR, IŞİD’in daha güneyde IŞİD’in kontrol ettiği Selamiyah bölgesinin rejim güçlerinin ele geçirdiği Ekim ayında, bölgedeki savaşçıların daha kuzeye çekildiğine bu hatta HTŞ ile IŞİD arasında sadece 9 Ekim-29 Ekim 2017 arasında meydana gelen çatışmalarda iki taraftan da 300 savaşçının öldüğüne yer verdi.

IŞİD’in ele geçirdiği Hama doğusundaki alanlar daire içinde.

9 Ekim’de HTŞ hatlarına saldıran IŞİD, bu hatlarda 15 köyü ele geçirmiş, ardında HTŞ 5 köyü geri almıştı. HTŞ’nin bölgeye takviyesi ardından yereşim alanlarında geniş bir operasyon düzenleyen HTŞ, bu alanlarda IŞİD savaşçı ve ailelerinden oluştuğunu duyurduğu kişileri tutukladığını duyurmuştu.

HTŞ alanlarına son saldırı dalgası ise 21 Kasım’da geldi. 21 Kasım’da başlayan ve dün devam eden saldırılar kapsamında Suruj, Ebu Khanadiq, Ebu Marw, Judaydah, Wasitah, Ayban köylerinin de aralarında olduğu en az 9 köyün IŞİD kontrolüne geçtiği öğrenildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir