IŞİD, Ekim ayı bilançosunu duyurdu


Irak ve Suriye’de kontrol ettiği toprakların büyük bölümünü kaybeden IŞİD, buna rağmen bulunduğu alanlarda direnmeye devam ediyor. 

2013’ten bu yana Suriye ve Irak’taki silahlı çatışmaların bir parçası olan ve iki ülkenin büyük bölümünde kontrol eden IŞİD, özellikle 2015’ten itibaren ABD’nin hava saldırıları ile birlikte kayıplar vermeye başlamışt. 

IŞİD, Ekim ayı bilanço info grafik. AMAK Ekim 2017

IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK tarafından yayınlanan aylık bilançoların Ekim ayına ait infografiğinde, örgütün Irak ve Suriye’deki pozisyonuna ait verdiği sayısal veriler yer aldı.

Suriye ve Irak’taki eylem ve saldırıların özetlendiği tabloda Suriye rejim güçleri, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve bağlı gruplar, PKK ve bağlı uzantılar, Rus güçleri ve Irak Ordusu ile bağlı bileşenlerin isimleri sıralanıyor.
Tabloya göre ÖSO’ya bağlı 169, Suriye rejimine bağlı 363, PKK 274, Rusya güçlerine bağlı 20, Irak ordu birliklerine bağlı 286 ollamk üzere toplam bin 112 unsurun öldürüldüğü bilgisine yer verildi.
Bilançoda Suriye’de 100’den fazla askeri araç ve zırhlı araç ile Irak’ta  ise 60 civarında zırhlı ve askeri aracın imha edildiği bilgisine yer veriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir