Haberyirmi duyurdu, belediye açıklama yaptı: YPG elindeki o tanker…(ÖZEL)


TÜRKİYE, İstanbul (HABERYİRMİ) – “Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü” ibareli su tankerinin YPG elinde görüntülenmesine ilişkin 8 Ocak’ta Haberyirmi‘de yer alan CHP’li belediyenin TIR’ı YPG’de çıktı başlıklı haber ses getirdi. 

Gelişmeyi Haberyirmi duyurmuştu. Maltepe Belediyesi Haberyirmi’ye yazılı açıklama gönderdi.

Gelişme üzerine açıklama yapan Maltepe Belediyesi, “tankerin yaz dönemi için hizmet ihalesi ile alındığını” açıklayarak, “kışın şirketlerin özel faaliyetlerini yürüttüğünü” duyurdu.

Örgütün haber ajansı ANHA tarafından servis edilen ve Deyr ez Zor‘da çekildiği belirtilen görüntülerde, üzerinde “T.C. Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sulama Aracı” ifadeleri yer alan tankerin örgüt tarafından kullanıldığı görülüyor. 

Tanker üzerinde “T.C. Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sulama Aracı” ibaresi bulunuyor.

Görüntülerde kameraya konuşan tanker sürücüsü ise üzerinde CHP’li Maltepe Belediyesi’nin ibaresi bulunmasına rağmen “Tankerin AKP’ye ait olduğunu” belirtiyordu. 

Video örgütün haber ajansı ANHA tarafından 8 Ocak’ta servis edildi.

Sürücünün “Gördüğünüz gibi hiç bir şeye muhtaç değiliz” sözleri videoda dikkat çekiyordu.

Maltepe Belediyesi, Haberyirmi’nin duyurduğu “Suriye’nin Deyrizor kentinde YPG tarafından kullanılan belediye tankeri” ile ilgili açıklama yaptı. 


BELEDİYEDEN ‘YARIM AĞIZ’ AÇIKLAMA
Açıklamada, üzerinde plakası olmayan araçla ilgili özel bir görevlendirme olmadığı belirtilerek, ilgili tankerin 2013 -2017 arasında herhangi bir araç alım ihalesinde belediye adına çalışmadığına yer verildi. 

Ancak Belediye 2013-2017 arasında bu aracı kullanmadım derken, ne zaman kullanıldığı ve hangi şirket tarafından ihalenin alındığı bilgisine ise yer vermedi. 
YAZIN BİZDE, KIŞIN ÖZEL FAALİYETTE…
Maltepe Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü‘nden Haberyirmi‘ye gönderilen açıklamada, araçların alım ve işletme süreçleri de anlatıldı. Buna göre yazın sulama için ihale ile alınan araçların, kışın belediyeye hizmet vermediği belirtildi. Bu araçların ilgili firmanın mülkiyet haklarını kullanma serbestliği ilkesine göre bu sürede özel faaliyetler yürütebildiği açıklandı.
Yani açıklamaya göre, yazın belediyeye çalışan firma ve araçlar, kışın belediye logoları ile dilediğini yapmakta özgür. 

İŞTE AÇIKLAMANIN TAM METNİ
Konuyla ilgili “adli mercilere gerekli tüm başvuruların yapıldığı” bilgisini de verildiği açıklamanın tam metni şöyle:  
Belediyemiz bünyesinde hizmet veren araçlar, taşeron şirketlerden ihale kapsamında temin edilmektedir. Sulama işlemlerini yapan araçlar, her yıl 15 Nisan ile 15 Eylül tarihleri arasında m3 üzerinden sulama yapmakta olup, sulama sezonu bittikten sonra, ilgili firmanın mülkiyet haklarını kullanma serbestliği ilkesine göre kendi özel faaliyetlerini sürdürebilmektedirler. Yapılan incelemede, söz konusu aracın 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen hiçbir araç ihalesinde, belediyemiz adına çalışması bulunmadığı tespit edilmiştir. Görüntü itibariyle de eski (model) olduğu anlaşılan aracın, iddia edildiği gibi belediyemiz tarafından o bölgeye gönderilmesi söz konusu değildir. Konuya ilişkin adli mercilere gerekli tüm başvurular yapılmış olup, hukukçularımız tarafından yakından takip edilmektedir. HABERYİRMİ



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir