Kürt savaşçılardan YPG’ye mesaj: Ne gerekiyorsa yapacağız


SURİYE Halep, (HABERYİRMİ) – TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’deki YPG unsurlarına yönelik başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” ile gözlerin çevrildiği Suriye’nin Azez kentindeki ÖSO üyesi Kürt savaşçılar YPG’ye mesaj gönderdi. Kürt savaşçılar yayınladıkları videoda, “Bizim amacımız Afrin’deki Kürt kardeşlerimizi terör örgütü YPG zulmünden kurtarmak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız” mesajı verdiler.

Ceyşel Şamel üyeleri

ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşel Şamel grubu içerisinde yer alan Kürt savaşçılar, TSK’nın havadan ve karadan ateş altına aldığı Afrin’de YPG’ye karşı mücadele veriyor. 

YPG ile mücadele kapsamında video yayınlayan Ceyşel Şamel üyeleriArap ve Türkmenler ile birlikte Afrin operasyonunda mücadele ettiklerini anlattı. 
Oluşturulan cephelerde silahlarıyla nöbet tutarak olası saldırı ve sızmalara engel olmaya çalışan ÖSO üyesi Kürtler, “Bizim amacımız Afrin’deki Kürt kardeşlerimizi terör örgütü YPG zulmünden kurtarmak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Hedefimiz orada Kürt insanlar değil Kürtlerle ilgisi olmayan teröristlerdir” mesajı verdiler.

SINIR HATTINDA TEYAKKUZ DURUMU
 Afrin’e sadece 15 kilometre uzaklıktaki Azez’de kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, son günlerde operasyonların sürdüğü Cabel Burseya Dağı’nın yanı sıra Maranez, Minnag, Tel Rıfat ve Melkiye bölgesinde teyakkuz durumunda hazır bekliyor. 
Buralarda oluşturulan cephelerde ağır silahlarla nöbet tutan ÖSO üyeleri, Burseya Dağı operasyonu sonrası harekat alanının genişletilerek doğuya kaydırılacağını ve Afrin çevresinde yer alan bölgelerin YPG’den arındırılarak özgürleştirileceğini ifade etti. 
Öte yandan Burseya Dağı ve çevresindeki bölgeler ise Türkiye sınırında konuşlu birlikler tarafından topçu ateşiyle baskı altına alınıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir