Rusya buna daha çok kızacak (Özel)


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) Suriye kuzeyi İdlib‘te, rejim ve Rus güçlerinin saldırıları sürürken, Rusya unsurlarına ait bir hava aracının, kentin orta kesimlerinde düşürüldüğü duyuruldu. 

Görüntüler Özgür Suriye Ordusu (ÖSO-FSA) platformunda yayınlandı. 
Yayınlanan görüntülerde düşürüldüğü belirtilen İnsansız Hava Aracı‘na (İHA) ait görüntülere de yer verildi. Ancak düşürüldüğü açıklanan İHA‘nın hiç hasar almadığını, tek parça halinde teşhir edilmesi dikkat çekti. 
ÖSO tarafından yayınlanan Ruslara ait olduğu iddia edilen İHA görüntüsü.
Rusya İdlib’e yönelik geniş kapsamlı saldırıların gerekçesi olarak, “Suriye’deki Rus hava üssü Hmeymim’e İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yapıldığı iddia edilen saldırıyı” gerekçe gösteriyor. Rus iddiasına göre bu saldırı 31 Aralık’ta muhaliflerce gerçekleştirildi. 
Rusya Savunma Bakanlığı saldırıda kullanılan İHA’ların İdlib’ten havalandıklarını duyurmuş, Krasnaya Zvezda gazetesinde yer alan haberde ise “İnsansız hava araçlarının muhalif birlikler tarafından kontrol edilen İdlib çatışmasızlık alanının güneybatısında yer alan Muazzar’dan havalandıkları tespit edildi” bilgisi yayınlanmıştı.


Rus Kommersant gazetesinin isimsiz askeri ve siyasi kaynaklara dayandırdığı haberinde de Su-35S tipi savaş jeti ve bir adet An-72 tipi nakliye uçağının kullanılamaz hale geldiği ve 2 askerin öldüğü iddia edilmişti.


Rus savunma bakanlığından yapılan açıklamada Hmeymim’de kullanılan 10, Tartus’ta kullanılan 3 İHA’nın etkisiz hale getirildiği belirtilmişti. Ancak ne hasar alan uçaklar, ne öldüğü ifade edilen Rus askerlerinin fotoğrafları yayınlanmadı. Üstelik, hiç bir “muhalif örgüt” bu “başarılı saldırının” videosunu bile yayınlamadı. Hatta yayınlamak bir yana benzer bir saldırıyı üstlenen grup bile ortaya çıkmadı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir