TSK, HAWK’ları Afrin’e çevirdi: Son durum (15 Ocak 2018)


SURİYE, Afrin (HABERYİRMİ) – Türk ordusu, Suriye’nin kuzeyindeki Afrin kasabası güney hatlarına hava savunma sistemleri yerleştirdi. 
Afrin, PKK’nın kontrol ettiği “Suriye Demokratik Güçleri” (SDF) tarafından kontrol ediliyor.

MIM-23 HAWK
Türk kuvvetleri, MIM-23 HAWK füze sistemi ve radarlarını Hatay sınır hattı ile  Afrin güneyinde TSK’nın “Gözlem noktası” olarak konuşlandığı Dar el-Izzah kasabası yakınlarında kurduğu öğrenildi. İddia savaş ve çatışma haberleri ile bilinen southfront sitesinde yer aldı. 

Haberde Dar el-Izzah bölgesinin fiili olarak Türk ordusu ve muhalif unsurlar elinde olduğuna yer verildi. 
Türk ordusunun bu kararının TEV-DEM‘e (Tevgera Civaka Demokratîk – Demokratik Toplum Hareketi) karşı askeri operasyon hazırlıklarının bir parçası olduğu iddia edildi. 

Dan İzzah hattı Afrin güneyi Cilvegözü’nün doğusunda yer alıyor. 

TEV-DEM, Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD ve onun silahlı kanadı olan YPG’nin ve bu iki yapılanmaya bağlı olan diğer yapılanmaların bağlı olduğu üst çatı yapılanması. 
Türkiye’de benzer yapılanması KCK adıyla varlığını sürdüren bu üst yapılanmalar, PKK’nın siyasi ve askeri yapılanmasının da üzerinde bir devlet yapılanmasını öngören üst yapı şeklinde faaliyet yürütüyor. Tüm üst yapılanmaların amacı ise Suriye, Türkiye, Irak ve İran’ı içine alan bir Kürt devleti kurulması için izlenecek yolu belirlemek. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir