100’den fazla zırhlı… Türk ordusu Halep güneyinde! (ÖZEL HABER)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı onlarca zırhlı araçtan oluşan askeri konvoy, İdlib üzerinden Halep güney kesimlerine geçti. 

Heyeti Tahriri Şam (HTŞ) klavuzluğunda bölgede ilerleyen TSK unsurlarına ait konvoyda en az 20 tank, zırhlı personel taşıyıcı ZPT’ler, mühimmat yüklü TIR’lar olmak üzere 100’den fazla araç olduğu öğrenildi.

TSK konvoyu. 

Hatay Reyhanlı hattından İdlib güneyinde bulunan Dar İzzah gözlem noktasından güneye inen ordu birliklerinin, bu hattan da 33 kilometre güneye inerek Halep güneydoğusunda bulunan El-Eyis kasabasına ulaştığı belirtildi.

Rus ve rejim unsurlarının yoğun bombardımanı altında bulunan bölgede, Türk ordu güçlerine güzergah boyunca Türk F-16 jetlerinin eşlik ettiği rapor edildi.


REJİM GÜÇLERİ SALDIRDI
Türk ordusuna bağı unsurların varış noktası olan El-Eyis kasabasının 4 kilometre doğusunda yer alan Hader kasabasında konuşlu Hizbullah mevzilerininde Türk jetlerince vurulduğu rapor edildi. 
Rejim yanlısı Hizbullah güçlerinin TSK ya ait konvoyu hedef alması ardından, konvoya eşlik eden jetleri, roketli saldırıyı düzenleyen mevzilere iki hava harekatı düzenlediği ve bu mevzilerin imha edildiği bildirildi.
Saldırılar sonrası TSK konvoyunun, 9 km kuzeydoğuda bulunan Kanater hattına çekildiği bildirildi. 
Bölgede gergin dakikalar yaşandığı belirtiliyor. 
Türk ordu birliklerinin, Astana toplantısında, Rusya ve İran mutabakatıyla oluşturulması kararlaştırılan ‘gözlem noktaları’ kapsamında bölgede olduğu kaydediliyor. 
Aralık 2017’de Kazakistan’da düzenlenen toplantıda İdlib’i de içine alan bölge ‘çatışmasızlık bölgesi’ olarak kabul edilmişti. 
TSK unsurlarının bölgede 20 ayrı ‘gözlem noktası’ oluşturması planlanıyor. Halen Türk güçlerinin İdlib kuzeyi ve Afrin güneyi olmak üzere toplam 10 noktada ‘gözlem noktası’ bulunuyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir