Afrin son dakika: YPG, kritik köye sızmaya çalışıyor (VİDEO)

Afrin son durum… TSK ve ÖSO’nun ele geçirerek, örgütün Türkiye ile bağlantısını kestiği Sinarah ve Angalah köyünde sıçak çatışmalar yaşanıyor. YPG’nin giriştiği sızma saldırısının halen sürdüğü, YPG unsurlarının top atışlarıyla hedef alındığı öğrenildi. Sıcak çatışmalar ise sürüyor… Örgüt, TSK/ÖSO unsurlarına düzenlediği saldırıların videosunu yayınladı.


YPG’den en son ele geçirilen Sinarah ve Angalah köyleri... YPG unsurlarının saldırı görüntüleri.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Şeyh Hadid bölgesindeki Ankala ve Sinera köylerinde sıcak çatışma yaşanıyor.

TSK ve ÖSO güçleri Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 40’ıncı gününde devam ediyor. YPG, akşam saatlerinde Raco Dağı eteklerinde kontrol edilen Şeyh Hadid bölgesindeki Ankala ve Sinera köylerine sızma girişiminde bulundu.

Örgüt ajansı ANHA o anlara ait görüntüleri paylaşırken, YPG mensuplarının sonraki dakikalarda ÖSO birliklerince karadan kıskaca alındığı, İnsansız Hava Araçlarının (İHA) belirlediği hedeflerin, obüsler ve top atışlarıyla hedef alındığı öğrenildi.  Bölgede yaşanan sıcak çatışma devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir