İdlib’te kritik gelişme: IŞİD ÖSO’yu, rejim IŞİD’i bitiriyor


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – Hama’da rejim kuşatması altında kontrol ettiği bölgenin tamamı rejim güçlerince ele geçirilen IŞİD, daha kuzeyde İdlib sınırlarından içeri girerek, ÖSO elindeki bazı köyleri ele geçirdi. 

Hama-İdlib hattında satranç tahtasına dönen savaş baş döndüren hızla sürüyor. Rejim güçlerinin, geçtiğimiz aralık ayında Hama kuzey ve kuzeydoğu hatlarında İdlib’e yönelik saldırı başlattığı günlerde, fırsatı değerlendirip ÖSO/HTŞ elindeki 100’e yakın köyü ele geçiren IŞİD, geçen iki ayda bu toprakları rejime kaybetmişti. En son 8 Şubat’ta rejim güçlerinin tamamen ele geçirdiği Hama kuzeydoğusundan çekilen IŞİD, bu sabah saatlerinden itibaren daha kuzeye çekildiği İdlib sınırlarında ÖSO/HTŞ elindeki bazı köyleri ele geçirdi. 

İdlib son durum 9 Şubat 2018. IŞİD İdlib’te. (Kırmızı daire içindeki bölge)

İdlib güneydoğu sınırında bulunan hatlarda Heyet-i Tahrir-i Şam (HTŞ), yapılanmasının kontrolündeki bölgeye saldıran IŞİD, bu hatta bulunan Umm Khalakil, Luwaybidah, Musharifah köylerini kontrol altına aldı. 

Rejim Hama doğusundaki IŞİD bölgesini tümden ele geçirmişti. 8 Şubat tarihli harita.

Kuzey kesimlerde HTŞ ile şiddetli çatışmalar yaşayan IŞİD, hattın güney bölümlerinde ise Suriye Arap Ordusu’na (SAO) bağlı unsurlarla savaşıyor. Hattın güneyinde kalan Doğu Hama bölgesinde rejim unsurlarına ait zırhlı bir araç bugün IŞİD tarafından ATGM (omuzdan ateşlenebilir güdümlü roket) kullanılarak imha edilirken, aynı hatta bulunan Rasim El Hamamı bölgesinde ise rejim güçlerine bombalı araç saldırısı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda çok sayıda rejim gücünün öldüğü ve yaralandığı belirtildi. 

Diğer taraftan bölge kaynakları muhaliflerin, İdlib güneydoğu hatlarından ilerlemeye çalışan IŞİD güçlerini top atışlarına tuttuğunu aktarıyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir