YPG militanı İngiliz paralı asker deşifre oldu

İllegal yollardan Suriye topraklarına gelerek terör örgütlerine katılanların sayısı her ne kadar bir elin parmağını geçmese de, örgüte katılan teröristlerin nereden geldiği sürekli olarak bizi şaşırtıyor.


İllegal yollardan Suriye topraklarına gelerek terör örgütlerine katılanların sayısı her ne kadar bir elin parmağını geçmese de, örgüte katılan teröristlerin nereden geldiği sürekli olarak bizi şaşırtıyor. Terör örgütünü eğiten tek ülke Amerika gibi görünüyor olabilir ama savaşın olduğu topraklarda kim, ne yapıyor pek fazla bilemeyiz.

Son gelen bilgiye göre İngiltere vatandaşı olan Aidan James, kendi ülkesinde gözaltına alındı ve mahkemesi halen sürüyor. İngiltere’de, yani Büyük Britanya’da 2001 yılından bu yana PKK’nın terör örgütü olduğu biliniyor ama YPG için başka bir açıklama yapılmadı ve terör örgütleri listesine eklenmedi.

James, İngiltere’den terör örgütü YPG’ye katılan ve terörle mücadele yasası kapsamında yargılanacak ikinci kişi oldu. Bu haber elbette İngiltere’ye yönelik ama Suriye’de çok fazla paralı askerin olduğu biliniyor. Paralı askerlerin çoğunluğu genelde savaştan uzak yerlerde boy gösteriyorlar ama yine de bazıları korkudan ülkelerine dönüş yapıyor yada terör örgütlerinden kaçıyorlar.

YPG terör örgütüne Türkiye büyük darbe vurmaya devam ediyor. Afrin harekatı kapsamında önüne çıkan her teröristi gözünü kırpmadan vuran kahraman Türk askerlerini ve şehit olan kardeşlerimizi anarak bu haberimize son veriyoruz. Hangi ülkeden, hangi görüşten veya hangi dinden olduğunun hiçbir önemi yoktur. Terörist olan, sadece teröristtir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir