FETÖ’nün finans ayağına operasyon


FETÖ’nün finans ayağına Ankara merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. 8 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada ABD’deki örgüt derneklerine 5 milyon TL kara para transferi yaptığı tespit edildi.
FETÖ’ye yönelik “Paralel Devlet Yapılanması” operasyonu ile örgütün bazı illerdeki finans ağının deşifre edilmesinin ardından operasyonlar başladı. Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları doğrultusunda yapılan operasyonda 5 milyon TL kara para transferi yapıldığı belirlendi.

“BİR NEHRE UZANA ÇOK SAYIDA KOL”

FETÖ’ye yönelik Ankara merkezli Kırşehir, Eskişehir, Malatya ve Şanlıurfa’da ‘Şafak Operasyonu’ düzenledi. 12 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 8 kişi ‘FETÖ yöneticisi olmak’, ‘terör örgütüne finans sağlamak’, ‘terör örgütünün propagandası yapmak’ ve ‘kara para transferi yapmak’ suçlarıyla gözaltına alındı. Örgütün öğretmen, iş adamı, mali müşavir ve muhasebeci kanadından oluşan bu kurye ekibin 2014 yılında yaklaşık 5 milyon TL kara para transferi yaptığı, vatandaşlardan toplanan himmetlerin örgütün dernekleri vasıtasıyla ABD’ye para akışı sağladığı belirlendi. Örgütün bu kolunun yaptığı para transferleri, “bir nehre uzanan çok sayıda kol” olarak tanımlandı.

KİLİT İSİMLER KAÇTI

Yapılan operasyonda Ankara’da Emin A., Hasan Hüseyin Z., Asım S., Mehmet B., Ekrem B., Rüstem K.; Kırşehir’de Fevzi U.; Eskişehir’de Fatih K. yakalanarak gözaltına alındı. Ankara da Asım U. ve Mikail K., Şanlıurfa’da Hasan K. emniyet birimleri tarafından aranırken örgütün finans ayağının önemli iki ismi olan Yasin K. ile Oğuz U.’nun ise ABD’ye kaçtığı tespit edildi. Firari şüphelilerden Oğuz U.’nun örgüt lideri Fetullah Gülen’in kıyafet ve çamaşırlarını Türkiye’den temin ederek ABD’ye götürdüğü teknik takibe yansıdı.

KURYE ÖĞRETMENLER

Öte yandan geçmişte örgütün dershanelerinde öğretmen olarak çalışan bazı şüphelilerin son dönemde ‘kara para kuryesi’ olarak örgüt içerisinde görev aldığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara Emniyetindeki sorguları devam ederken firari şüphelilerin yakalanması içinde çalışma başlatıldı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir