5 nokta birden düştü: Afrin son durum harita (1 Mart 2018)

Afrin son durum… Dün sessizliğin hakim olduğu Afrin’ de gece saatlerinde harekat hız kazandı. Racu kuzey hattında ilerleyen ÖSO/TSK unsurları 3 köy ve 2 tepeyi birden ele geçirdi. Çok sayıda YPG’li militanın etkisiz hale getirildiği çatışmalar halen devam ediyor.


1 mart-afrin-son-durum
1 mart-afrin-son-durum

Afrin son durum harita…  Dün sessizliğin hakim olduğu Afrim’de harekat gece saatlerinde hız kazandı. Racu kuzey hattında ilerleyen ÖSO/TSK unsurları 3 köy ve 2 tepeyi birden ele geçirdi. Çok sayıda YPG’li militanın etkisiz hale getirildiği çatışmalar halen devam ediyor.

Racu beldesinin 3.5 kilometre kuzeyinde bulunan 3’ü köy, 2’si tepe 5 nokta TSK/ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, ÖSO Afrin’in batısındaki Racu bölgesinde Haydar, Caanka, Harap Saluk köyleri ile üç tepeyi YPG unsurlarından temizledi. ÖSO’nun ele geçirdiği üç köy ve tepenin, Raco’yu kuşatma altına almak için stratejik bir noktada olduğu ve Raco’nun teslim alınmasına yaklaşıldığı bildirildi.

Halen devam eden çatışmalarda en az 14 YPG’linin öldüğü öğrenildi.

1 mart-afrin-son-durum
1 Mart-afrin-son-durum. Ele geçirilen alanlar Racu kuzeyinde Haydar köyü etrafında.

Türk topçu birlikleri ile savaş uçaklarının destek verdiği harekâtta, dünden bu yana sessizliğin hakim olduğu Afrin’de şiddetli çatışmaların yaşandığı, bu çatışmaların özellikle batı cephesinin kuzeyinde bulunan Racu beldesinde yoğunlaştığı bildirildi.

Racu’ya batı hattından 1.5 km mesade bulunan TSK ve ÖSO güçlerinin, belde ile arasında iki köy daha bulunuyor.

3’ü köy 5 noktanın ele geçirildiği kuzey hattında ise TSK ve ÖSO güçlerinin beldeye uzaklığı 2.5 km’ye indi. Bu hatta da belde ile ÖSO unsurları arasında 2 köy bulunuyor.

TSK, BİLANÇOYU AÇIKLADI

Sabah saatlerinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Cinderes bölgesindeki YPG hedefleri de; karadan topçu bataryaları, havadan ise jetler tarafından ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedeflerden dumanların yükseldiği görüldü.

‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 41’inci gününde TSK etkisiz hale getirilen toplam YPG sayısının 2 bin 222’ye yükseldiğini duyurdu.

JÖH’LER VE PÖH’LER BÖLGEDE

Bölgeye gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri de operasyona destek vermeye başladı. Oluşturulan üs noktalarına konuşlandırılan ortak harekât kabiliyetine sahip JÖH ve PÖH’ler, YPG/PKK’nın işgalindeki Cinderes, Raju hatlarında patlayıcı imha ve ev araması faaliyetlerine başladı.  Birliklerin Afrin şehir merkezi operasyonunda da önemli görevler üstlenecek.

Bu arada Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Mersava bölgesinde YPG mevzilerinde lav ve uzun namlulu silahlar ile mutfak tüpüyle yapılmış patlayıcı ele geçirildi. Bir mevzide ise mutfak tüpü ile yapılmış patlamaya hazır el yapımı patlayıcı (EYP) bulundu. El yapımı patlayıcı, uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir