Afrin son durum: Şeyh Hadid düştü (4 Mart 2018)

TSK ve Öso, Afrin’de ilerlemeye devam ediyor. TSK/ÖSO güçleri, Afrin doğusundaki Şeyh Hadid beldesini ele geçirdi. Dün Meydan köy barajı çevrisinde bazı köyleri kontrol altına alan TSK ve ÖSO unsurları dakikalar önce beldeye giriş yaptı. YPG unsurlarının çatışmadan çekildiği bildirildi. TSK ve ÖSO Raco doğusundaki Hacı Halil köyünü kontrol altına aldı.


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Afrin son durum: Şeyh Hadid düştü (4 Mart 2018)

TSK/ÖSO güçleri, Afrin doğusundaki Şeyh Hadid beldesini ele geçirdi. Dün Meydan köy barajı çevrisinde bazı köyleri kontrol altına alan TSK ve ÖSO unsurları dakikalar önce beldeye giriş yaptı. YPG unsurlarının çatışmadan çekildiği bildirildi. Diğer taraftan Raco doğusundaki Hacı Halil köyü de kontrol altına alındı.


Dün Reco Beldesi sabah saatlerinde kontrol altına alınmış Cinderes beldesinin bu hattında 2 köy kontrol altına alınmıştı. ÖSO güçlerinin Raco beldesinde mayın ve bomba ima çalışmalarına başladığı bildirildi.

Bölgeden geçen görüntülerde, beldede arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğü görüldü. Bu sabah saatlerinde Şeran beldesine bağlı Ali Bedirli ve Kırıklı köylerinde de kontrol tamamen sağlandı. İki köye de dün girilmiş, büyük bölümü alınmıştı. İki köyde tuzaklanan patlayıcıların bulunup imha edilmesi için çalışmalar başladı.

Batı cephesinde ise kritik gelişme yaşandı. ÖSO, bu sabah Şeyh Hadid beldesinin tamamen kontrol altına aldı.

Şeyh Hadid belde merkezi
Afrin batısında Hatay karşısında bulunan Şeyh Hadid belde merkezi.

Bölgede konuşlu YPG’li militanların direniş göstermeden siperleri terkettiği, mevzileri boşalttığı bildirildi. ÖSO unsurlarının belde içinde arama-tarama faaliyetlerine başladığı görüldü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin özel birliklerinin de beldeye giriş yaptığı, tahkimat ve mevzi aldığı bildirildi. Bölge kaynaklarına göre YPG militanlarının direniş göstermeden çekilmesi, aynı zamanda çaresizliğini gözler önüne koyuyor.
VİDEO: ÖSO güçlerinin Şeyh Hadid’te ele geçirdiği silahlar.

Örgüt kaynakları militanların çekilmesini Afrin merkezde daha güçlü direniş göstermek için gerçekleştiğini ileri sürerken, bağımsız kaynaklar ise YPG’nin hava destekli ve Türk ordusu destekli ÖSO unsurları karşısında hiç bir şansının olmadığnını farkında olduğunu belirtiyor.


Diğer taraftan beldenin ele geçirildiğine dair ÖSO’dan resmi duyuru da yapıldı.

Böylece, Afrin’de bu iki köyle birlikte terörden arındırılan nokta sayısı 130’a ulaştı. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 44’üncü gün; YPG ve destekli unsurlardan 2 bin 612 militanın etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Yorum

  1. Bu çapulcuların, botları niye çamurlu değil ? Niye sırt çantaları yok? Turist mi bunlar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir