Putin, Ruhani, Erdoğan… Ankara’da toplanıyor

Tel Rıfat ve Menbiç’e yönelik olası operasyonun gündemde olduğu şu günlerde, bir yandan ABD başkanı Trump ile trafiği artan Türkiye, diğer taraftan da Suriye’de Rusya ve İran’la temaslarını sürdürüyor. Resmi olarak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışına gelecek isimlerle Suriye masaya yatırılacak


Erdogan, Putin ve Ruhani 3 Nisan'da Ankara'da buluşacak.

Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) 7. toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eşbaşkanlıklarında Sıl günü (3 Nisan) Ankara’da yapılacak.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada toplantıda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınarak, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi. Ziyaret kapsamında aynı gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin resmi temel atma töreni de yapılacak.

SURİYE ZİRVESİ 4 NİSAN’DA

Suriye konulu üçlü zirve ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla, 4 Nisan Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecek. Zirve çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında bir ikili görüşme gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konular hakkında da fikir teatisinde bulunulacağı ifade edildi.

Yorum

  1. Reis,

    En kısa zamanda ASIAN’a tam üye olup NATO’yu askıya almamız şart, hıyanet içinde G(‘e çalışan bir savaş lobisi. Biz Asil Türkler varken Müslümanlık ebediyen YAŞAYACAKTIR!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir