Rejim cephaneliği havaya uçuruldu: Hama son durum

Suriye’nin Hama ili kırsalında rejime ait bir cephaneliğin imha edildiği duyuruldu.


SURİYE, Hama (HABERYİRMİ) –  Suriye’nin Hama ili kırsalında rejime ait bir cephaneliğin imha edildiği duyuruldu.

Doğu Guta’da kontrolü sağladığını duyuran ve zafer ilan eden Esed rejimine muhaliflerde  saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Muhalif gruplardan Ebu Amara Tugayı, Hama kırsalında rejime ait bir cephaneliğin imha edildiğini açıkladı.

Suriye’deki muhaliflere bağlı olduğu bilinen ve rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan bölgelerde düzenlediği saldırılarla adını duyuran Ebu Amara Tugayı, yayınladığı bir açıklamayla Hama kırsalında rejime ait bir mühimmat deposunun imha edildiğini belirtti.

Suriye son durum harita Nisan 2018

Sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Hama kırsalında bulunan Kumhane köyü kuzeyindeki bir deponun imha edildiği ve rejime bağlı çok sayıda askerin de saldırıda öldüğü ifade edildi.

Muhalif grup tarafından yapılan açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu tarafından mühimmat deposu olarak kullanılan yapının, birden fazla el yapımı patlayıcı yerleştirilerek havaya uçurulduğu belirtildi.

Ebu Amara Tugayı, rejim kontrolündeki bölgelerde düzenlediği saldırılarla isminden söz ettiriyor. Daha çok bombalı suikastlar ve keskin nişancı operasyonları düzenleyen muhalif grup, Halep’in rejim koalisyonu kontrolüne geçmesinden önceki dönemde, Tahriru’ş Şam Heyeti’ne katıldığını, ancak bağımsız operasyonlar düzenlemeye devam edeceğini açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir