ÖSO, o noktayı da rejime teslim etti

Tahliye anlaşmalarıyla başkent Şam çevresindeki Duma, Doğu Guta, Baytima, Beit Sham gibi banliyöleri ele geçiren rejim güçleri son olarak Dumayr bölgesini kontrol altına aldı.


Şam kuzeydoğusundaki banliyölerden Dumayr kasabasında muhalifler tahliye karşılığında silahlarını teslim etti.

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) -Tahliye anlaşmalarıyla başkent Şam çevresindeki Duma, Doğu Guta, Baytima, Beit Sham gibi banliyöleri ele geçiren rejim güçleri son olarak Dumayr bölgesini kontrol altına aldı.

Banliyöler hızla düşüyor

Rejim Şam çevresinde, muhalif unsurların kontrol ettiği cepleri birbir ele geçiriyor. Daha önce Doğu Guta, hattındaki Duma ve Guta bölgelerini “tahliye” şartıyla tümden kontrol eden rejim, ardından Şam’ın 3 kilometre güneyinde kalan Yermük Kampı’ndaki Beit Sham kasabasında benzer bir tahliye şartı ile isyancı gruplarla anlaşma sağlamıştı.

Başkent Şam çevresi. Muhalifler daha önce Doğu Guta, Baytima ve Beit Sham hattı için tahliyeyi kabul etmişti. Şimdi de Dumayr için anlaşma sağlandı.

Suriye Arap Ordusu’na bağlı unsurlar son olarak da Şam’ın 34 kilometre kuzeydoğusunda kalan Dumayr kasabası için muhalifleri masaya oturttu.

Şam kuzeydoğusundaki banliyölerden Dumayr kasabasında muhalifler tahliye karşılığında silahlarını teslim etti.

5 bin kişinin tahliyesi karşılığında silahları teslim ettiler

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı gruplar kasabada bazı araç ve silahları, yaklaşık 5 bin kişinin kasabadan ayrılması karşılığında devlete devretmeyi kabul etti.

Şam kuzeydoğusundaki banliyölerden Dumayr kasabasında muhalifler tahliye karşılığında silahlarını teslim etti.

Ordu unsurları ele geçirilen silahlardan bazıları sergileyerek fotoğrafları servis etti. Görüntüler resmi haber ajansı SANA tarafından servis edildi.

Şam kuzeydoğusundaki banliyölerden Dumayr kasabasında muhalifler adına müzakereleri yürüten komite lideri, anlaşmadan bir süre sonra ölü bulundu.

Anlaşmadan sonra birkaç saat sonra ise ÖSO adına görüşmelere liderlik eden komite başkanının öldürüldüğü öğrenildi. Öldürülen komite başkanına ait olduğu belirtilen fotoğraflar da paylaşıldı.

Rejim güçlerinin, bu hamleden hemen sonra daha kuzeyde, ÖSO’nun kontrol ettiği en geniş kuşatma altında bulunan bölge konumundaki  Ruhayban (yukarıda haritada) hattına saldırı başlattığı bildirildi. Suriye hava unsurlarının bombardıman düzenlediği bölgede çok sayıda bombardıman gerçekleştirdiği bildiriliyor.


Diğer taraftan Suriye Dışişleri Bakanlığı, Doğu Guta’taki Duma kentinde kimyasal saldırının gerçekleşip gerçekleşmediğini araştıracak Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) çalışmalarına başlamadan önce, OPCW misyonundan bir keşif ekibinin dün öğle saatlerinde kente geldiğini bildirdi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir