Fransız askerleri de YPG ile birlikte saldırıyor

ABD destekli YPG militanlarının Suriye’nin doğusuna yönelik dün duyurduğu saldırı girişimine Fransız askerlerinin de katıldığı ortaya çıktı.


SURİYE, Deyrezzor (HABERYİRMİ) – ABD destekli YPG militanlarının Suriye’nin doğusuna yönelik dün duyurduğu saldırı girişimine Fransız askerlerinin de katıldığı ortaya çıktı. 1 Mayıs’ta (dün) başlayan ve Deyrizzor’un doğusu ile Haseke kentinin güney hatlarını hedef alan saldırılarda PKK’lı militanların da birlikte hareket ettiği ve bazı bölgelerin ele geçirildiği öğrenildi. Dünden bu yana süren hava saldırılarında ise 58 sivilin öldüğü çok sayıda binanın gelişigüzel bombardıman nedeniyle moloz yığınına döndüğü bildirildi.

FRANSA AÇIKLADI: BİZ DE KATILIYORUZ

ABD öncülüğündeki “uluslararası koalisyonun bir parçası olan Chammal Fransız gücü”nün Fırat vadisinde Deyrrezzor’a yönelik işgal girişimine katıldığı bildirildi. Fransa Genelkurmay Başkanlığı, attığı bir tweetle “Chammal gücü, Fırat vadisinde IŞİD’in geri kalan son mevkilerini geri alma çabalarına destek veriyor” ifadeleriyle gelişmeyi teyid etti.

Bunun ardından uluslararası koalisyon sözcüsü ABD’li Albay Ryan Dillon, Twitter hesabından “Fransız kundağı motorlu 155mm howitzerler, IŞİD’i yenilgiye uğratmak amacıyla Fırat Vadisi’nin ortasında CJTFOIR (koalisyon) tarafından yürüten operasyonlara destek için ateş ediyor” bilgisini paylaştı.

Suriye son durum harita Mayis 2018. YPG Deyrezzor doğusu ve güneyi ile Haseke güneyine saldırı başlattığını duyurdu. Bölge havadan vuruluyor.

PKK’nın Suriye kolu YPG, omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri  (SDG) adıyla dün bir basın açıklaması yaparak, Suriye’nin doğusuna yönelik “Cezire Fırtınası Harekatı’na” başladıklarını duyurmuştu.

Örgüt Türkiye’nin giriştiği Afrin harekatında, militanlarını Türkiye sınırına yığmış, Türkiye’nin ABD ile anlaşması sonrasında ise yeniden Suriye doğusuna çekilerek tahkimat yapmıştı. Bu hazırlıkların ardından bölgeye yönelik saldırı dün başlamıştı. Saldırılara ABD hava unsurları da bombardıman desteği veriyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Türkiye yol verdi: YPG işgale yeniden başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir