IŞİD, yüzde 75’ini kaybetti: Yermük son durum harita

Şam güneyindeki Yermük bölgesini kontrol eden IŞİD’e yönelik rejim saldırısı şiddetlendi. 3 Mayıs’ta düzenlenen yarma harekatıyla ana savunması çöken IŞİD, kontrol ettiği 8 kilometrekarelik alanın 6 kilometresini kaybetti.


Rejim, Yermük hattındaki IŞİD unsurlarının tahliyesi için 48 saat süre verdi.

Şam güneyindeki Yermük bölgesini kontrol eden IŞİD’e yönelik rejim saldırısı şiddetlendi. 3 Mayıs’ta düzenlenen yarma harekatıyla ana savunması çöken IŞİD, kontrol ettiği 8 kilometrekarelik alanın 6 kilometresini (Yüzde 75’ini) kaybetti.

Suriye’deki Beşşar Esed rejimi, Şam’ın güneyindeki Yermük Kampı’nın IŞİD kontrolündeki kısmında 6 kilometrekarelik alanı ele geçirdi.

Rejim güçleri, Şam’ın doğusundaki Doğu Guta’yı ele geçirdikten sonra yoğunluklu olarak Filistinli mültecilerin barındığı Yermük Kampı’na 19 Nisan’da başlattığı saldırıları sürdürüyor.

IŞİD ile yaşanan çatışmalar neticesinde ağır kayıplar veren rejim, kampın güneyinde ilerledi.

Operasyondan önce kamp bölgesinde 8 kilometrekareyi kontrol eden IŞİD’in, kontrol alanı halihazırda 2 kilometrekareye düşmüş durumda.

Söz konusu alanda rejim ablukası altında yaşayan siviller, yoğun çatışmalardan etkileniyor. Rejim, sivillerin bölgeden çıkmasına izin vermiyor. Daha önceki saldırılarda onlarca Filistinli mülteci hayatını kaybetmişti.

Şam’ın 8 kilometre güneyinde yoğun olarak Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük Kampı, 16 kilometrekare alana yayılmış bir yerleşim.

Yermuk kampı harita. Rejim Yermük’teki savaş öncesi Doğu Guta – Duma’da kontrolü sağlamıştı. 

Rejimin ilerlemesinden önce bölgenin batı kısmındaki 8 kilometrekarelik bölümü IŞİD’ın, doğu kesimindeki 7 kilometrekarelik bölümü ise Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeydi.

Şam Yermük son durum harita – 1 Mart’ta durum böyleydi.

Yermük Kampı’nın kuzeyinde Esed rejimi ile IŞİD arasında kalan 1 kilometrekarelik alanı ise rejim karşıtı silahlı gruplardan Heyet Tahrir Şam halen kontrol ediyordu.

29 Nisan’da, hem ÖSO, hem de HTŞ, rejimle yapılan anlaşmalarla, kontrol ettikleri alanları rejime teslim etmişlerdi. IŞİD, halen Yermük’te kalan ve rejimle savaşan tek yapı konumunda bulunuyor.

Yermük 7 Mayıs 2018 son durum harita. ÖSO ve HTŞ teslim olurken, IŞİD rejimle savaşı sürdürüyor. Bir haftadır süren yoğun saldırılarda 8 kilometrekarelik alanı kontrol eden IŞİD, 6 kilometrekarelik alanı kaybettiği öğrenildi.

 

Yaklaşık 5 yıldır Esed rejimi ve İran destekli grupların kuşatması altındaki Yermük’ün IŞİD kontrolündeki bölgesinde rejimin ilerlemesinden önce çoğu Filistinli, 2 bin 500 aile yaşıyordu. HABERYİRMİ

2 Yorumlar

  1. Kaçkın HTŞ ve ÖSO boşuna cihad ediyorlar , her kuşatmada ve her saldırıda , durun bizi öldürmeyin , biz burdan çıkacaz ve buralar sizin olsun deyip cihadlarına gölge düşürüp korkakça ve ahmakça göçüp gidiyorlar . Sadece IŞİD son savaşçısına kadar direniyor. Yaptıkları cihadın hakkını veriyorlar ve zalimin zulmüne direniyorlar . HTŞ ve ÖSO tahliye konvoylarıyla hemen hemen her yerden göçüp gidiyorlar . Bende HTŞ ve ÖSO cihadı bıraksınlar ve Şehirlerarası Otobüs Taşımacılığı yapsalar çok daha iyi olur . Ne de olsa yabancı oldukları birşey değil . HTŞ-ÖSO Turizm ve Taşımacılık A.Ş (Güvenli Taşımacılık ve Seyahatin Adresi)
    Adres : Tüm Suriye şehirlerinden İdlib Vilayetine Aracımız bulunmaktadır. Ücretler Esad Hükümetine Aittir. Otobüs firmamızda çay , kahve ücretsizdir . BİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ . HTŞ-ÖSO TURİZM VE TAŞIMACILIK A.Ş

  2. Kaçkın HTŞ ve ÖSO boşuna cihad ediyorlar , her kuşatmada ve her saldırıda , durun bizi öldürmeyin , biz burdan çıkacaz ve buralar sizin olsun deyip cihadlarına gölge düşürüp korkakça ve ahmakça göçüp gidiyorlar . Sadece IŞİD son savaşçısına kadar direniyor. Yaptıkları cihadın hakkını veriyorlar ve zalimin zulmüne direniyorlar . HTŞ ve ÖSO tahliye konvoylarıyla hemen hemen her yerden göçüp gidiyorlar . Bence HTŞ ve ÖSO cihadı bıraksınlar ve Şehirlerarası Otobüs Taşımacılığı yapsalar çok daha iyi olur . Ne de olsa yabancı oldukları birşey değil . HTŞ-ÖSO Turizm ve Taşımacılık A.Ş (Güvenli Taşımacılık ve Seyahatin Adresi)
    Adres : Tüm Suriye şehirlerinden İdlib Vilayetine Aracımız bulunmaktadır. Ücretler Esad Hükümetine Aittir. Otobüs firmamızda çay , kahve ücretsizdir . BİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ . HTŞ-ÖSO TURİZM VE TAŞIMACILIK A.Ş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir