Rusya: Gerekirse Suriye’den çekiliriz


RUSYA, Moskova (HABERYİRMİ) -Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini belirterek, gerektiği taktirde güçlerinin bu ülkeden hızlıca çekilebileceğini söyledi.

Vladimir Putin, ülkesinde televizyonlardan canlı yayınlanan “Direkt Hat” programında halkın sorularını yanıtladı.

Rus lider Putin’le 2001’den beri her sene düzenlenen Direkt Hat programı için bu yıl çağrı merkezlerine neredeyse 2 milyon soru ulaştığı belirtildi.

Bu yılki programda, iç politika, ekonomi ve sosyal sorunlarla ilgili soruların çoğunlukta olması dikkat çekti.

Rusya’nın Suriye’deki askeri operasyonların, askeri güçlerini test edip eğitmesi için bir fırsat olduğunu söyleyen Putin, bu operasyonların “önemli ve asil bir görev olduğunu” söyleyerek örgütler ile Rusya’ya sızmalarından önce Suriye’de mücadele etmenin daha iyi olduğunu dile getirdi.

Suriye’de, askeri güçlerinin dahil olduğu büyük operasyonların artık düzenlenmediğine işaret eden Putin, “Çünkü buna gerek kalmadı. Rus askeri güçleri, Rusya’nın çıkarlarına olduğu sürece Suriye’de kalacak” ifadelerini kullandı.

Suriye’de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini belirten Putin, gerektiği taktirde güçlerinin bu ülkeden hızlıca ayrılabileceğini kaydetti.

Putin ayrıca, bu yılın Mart ayında parlamenterlere yönelik konuşmasında yaptığı gibi, yakında da Rusya’da geliştirilmekte olan yeni ultra-modern silahların duyurusunu yapacağını açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir