Rusya hava sahasını bize açacak mı


ASİAPOL kurucularından Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Çetin, Türkiye’nin Fırat’ın doğusu için yapılacak operasyonun Rusya ayağını değerlendirdi. Kamuoyunda en çok merak edilen soruların başında gelen “Rusya, Suriye hava sahasını açacak mı?” sorusuna da cevap veren Çetin önemli açıklamalarda bulundu.

TERÖR HEM RUSYA HEM TÜRKİYE İÇİN TEHDİTTİR

Suriye’ye yapılan operasyonların hepsinde Rusya’sız bir şey yapılmadı. Fırat Kalkanı’nda da Zeytin Dalı Harekâtında da kesinlikle terörün aynı bela olduğu, terörün Rusya ve Türkiye’nin çıkarlarına aykırı olduğu paydasında birleşen iki devlet, bu sorunları hallettiler. Rusya bu konularda tüm desteğini Türkiye’den esirgemedi. Bölgede Türkiye’nin hiçbir askeri ve lojistik kaynağa ihtiyacı yok. Bir tek Rusya’nın hava sahasını açma meselesi ve büyük bir devlet olarak Türkiye’nin yanında yer alma meselesi var. Ulusal çıkarlara bakıldığında ortak tehdit konusudur. Şimdi bütün bunlara baktıktan sonra Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonda da Rusya tüm desteğini Türkiye’ye verecektir. ABD’nin ikircikli ve riyakâr tavrı yüzünden bu operasyon uzadıkça uzadı.

PUTİN SON GÜVENLİK ZİRVESİNDE ALTINI ÇİZDİ

ABD’nin şimdiye kadar ki söylemlerinin sadece bir oyalamaktan ibaret olduğunu gördük ve tecrübe ettik. ABD’nin asla 20 bin tır silah verdiği, para verdiği, eğittiği, sürekli ismini değiştirip sanki bunlar terörist değil imajı verdiği bu terör örgütü için artık Türkiye harekete geçme kararı almıştır. Rusya’dan bakınca şöyle bir durum var: Lavrov’un yakın zamanda yaptığı açıklama önemliydi. “ABD’nin Fırat’ın doğusunda kurmak istediği terör devleti çok tehlikelidir. Buna kimse izin vermemelidir” Bakıyoruz ki Rusya Devlet Başkanı Putin de son ulusal güvenlik toplantısında bu meseleden bahsetti. Bu durumun Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu tehdit ettiğini söyledi.

SURİYE HAVA SAHASI TÜRKİYE’YE AÇILACAKTIR

Dışişleri sözcüsünün “Türkiye ile bu konuda görüş farklılıklarımız var” sözlerini şöyle bakmak gerekir. Oradaki halk için söylenmiş sözlerdir. Oradaki sivil halk zaten terörist değil. Türkiye ve Rusya’nın dikkat çektiği kişiler ABD tarafından 200 dolara kiralanmış kişilerdir. Buraya yapılacak müdahaleye Rusya tüm desteğini verecektir. Yani net olarak şunu söyleyebilirim: Suriye hava sahası Türkiye’ye açılacaktır.

KAYNAK: HABER7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir