Chp’de bir istifa dalgası daha geliyor


CHP’de artçı sarsıntıları önümüzdeki günlerde de devam edecek önemli gelişmeler yaşanıyor. 18 saatlik PM toplantısında kriz doruk noktasına çıkıyor. Belediye başkan adaylarıyla ilgili liste delik deşik oluyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PM toplantısı devam ederken tepki gösterip istifa etmiş, sabah geri dönmüştü.

“ŞIMARIKLIK VAR…”

Kaftancıoğlu’nun istifasını geri çekmesi, CHP’de suların durulduğu anlamına gelmiyor. CHP’nin etkili isimlerinden Grup Başkanvekili Engin Altay, “CHP’de bir sıkıntının olduğu görülüyor. İstanbul il başkanının istifa şımarıklığı, CHP’de büyük tahribata yol açtı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu şımarıklığa rağmen görevine devam edemez. Eğer devam ederse bu kez başka istifalar olur” dedi.

KEMAL’İN KAFTANCIOĞLU BULUŞMASI

Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki yetkili isimleri dinlemediğini belirterek, “CHP’de etkili bir grup, Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu hakkında atacağı adımı görmek istiyor. Kaftancıoğlu’nun hiçbir şey yokmuş gibi devam etmesi sağlanırsa istifa etmeye hazırlanıyorlar.

KEMAL HDPKK’YA BOYUN EĞDİ

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da kritik 3 ilçede HDPKK çizgisindeki isimleri aday göstermişti. Bu da Kılıçdaroğlu’nun CHP içindeki HDPKK çizgisindeki isimlere boyun eğdiğini gösteriyor. Parti içindeki Kemalist Ulusalcı tayfa ise bu atılan adımlardan son derece rahatsız