Dünyayı ayağa kaldıran darbe girişimi bastırıldı


Gabon’da darbe girişimi gerçekleşti. Gabon’da ulusal radyoyu ele geçiren bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu bildirildi.

İngiliz haber ajansı Reuters’ta yer alan habere göre, Silahlı Kuvvetler bildirisini Ulusal Radyo’dan okuyan Üsteğmen Ondo Obiang Kelly, birkaç saat içerisinde Ulusal İnşa Konseyi’nin kurulacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Ali Bongo’nun 31 Aralık’ta yaptığı konuşmadan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Okuduğu bildiriden sonra Cumhuriyet Muhafızları’nın eski komutanı General Ntumpa Lebani’yi Millet Meclisi’ne davet eden Üsteğmen Kelly, ticaret odalarının, sivil toplum temsilcilerinin ve din adamlarının da Meclis’teki toplantıya katılmak üzere harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

HALK SOKAKLARA İNDİ

Zırhlı araçlar caddelerde dolaşırken, hükümete bağlı güçler ile darbeci askerler arasında çatışmalar yaşandı. Gabon halkı ise darbeye karşı sokaklara indi.

DEVLET BAŞKANI ÜLKEDEN AYRILIR AYRILMAZ DARBE GİRİŞİMİ OLDU

Suudi Arabistan’da uzun süre nefes darlığından tedavi gören Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo ise tedavisine devam edilmesi için şu an Fas’ta bulunuyor.

DARBE GİRİŞİMİ BASTIRILDI

Fransız haber ajansı AFP’nin Gabon hükümeti yetkililerine dayandırdığı haberinde, yaklaşık iki buçuk saat sonra cunta üyesi askerlerin yakalandığı ve darbenin bastırıldığı duyuruldu. Darbeyi yöneten komutanın tutuklandığı açıklanırken, darbe esnasında 2 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı. haber7