Atatürk ekmeği satışa çıktı


Yılmaz Özdil, Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili en küçük ayrıntıyı bile kaçırmadan kullanarak binlerce lira kazandı, Atatürkçülerin hassasiyetleri üzerinden gelir elde etti.

Ancak Yılmaz Özdil, Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi maddi menfaatine alet eden ilk kişi değildi, son kişi de olmayacak…

ATATÜRK’ÜN YEDİĞİ EKMEĞİ YENİDEN ÜRETTİ

Sivas’ta bir lokanta işletmecisi, Sivas Kongresi’nde 108 gün boyunca Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye’ye ikram edilen ekmeği, 100 yıl sonra yeniden ürettiğini söyledi.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Sivas Şube Başkanı ve lokanta işletmecisi İshak Kaan Usta, kendisini Sivas’ın turizm elçisi olarak tanıttı.

“SİVAS’IN YEMEK KÜLTÜRÜNÜ NASIL TANITABİLİRİZ DEDİK…”

Doğal probiyotik olan ekmeğin hazmının kolay olduğunu ve bayatlamadığını ifade eden Usta, üretime nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlattı:

“Bu fikir, Sivas’ın yemek kültürünün derin olduğunu biliyoruz. ‘Bunu nasıl tanıtabiliriz’ dedik. Sivas’ın da yakın tarihten uzak tarihe doğru serüvenini başlattık.

“ATATÜRK PAŞA NE YEMİŞ DİYE ARAŞTIRDIK”

Dedik ki, en yakın tarihte 4 Eylül Kongremiz var. Sivas kadim bir şehir, Cumhuriyetin doğduğu yer. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşa ve Milli Mücadele Heyeti ne yemiş diye araştırdık.

Ekmeğin de en uzak tarihten bu tarafa kadim bir yüceliği var. Biz de ekmekten başlamaya karar verdik. Sivasımızın zeron buğdayından kendi öğüttüğümüz buğdaydan, ekşi mayayla yaptık. Milli Mücadele döneminde, Heyet-i Temsiliye üyelerine bunlar ikram edilmiş. Özelliği tam buğdaylı bir ekmek.

“HAZMI KOLAY, KATKI MADDESİ YOK, BAYATLAMIYOR”

Biz bunu hiçbir katkı maddesi yapmadan, unumuzun içerisine ilaç koymadan, gübre atmadan doğal yöntemlerle ürettik. Doğal probiyotik diyebiliriz, hazmı kolaylaştırıyor, yemesi güzel ve bayatlamıyor ekmeğimiz.”