Na-ziler yine hortladı


Almanya’da neo-na-zilerin kat-lettiği 9 Türk’e ilişkin davada hayatını kaybedenlerin avukatı Seda Başay Yıldız, yine NSU 2.0 hücrelerinin tehdidi altında. Na-zilerden daha önce defalarca ö-lüm teh-ditleri alan avukata bu kez uyarı mektubu yollandı. Açığa alınan 5 polise göndermeler yapılan mektupta Yıldız’a ağır kü-fürler ediliyor.

Almanya’da Neo-Na-zi (NSU) hücreleri yeniden uyandı. Kat-ledilen 9 Türk’e ilişkin davada avukatlık yapan Seda Başay Yıldız’ı teh-dit eden na-zi hücresi bu kez mektup gönderdi. Mektupta yer alan bilgilere sadece polislerin erişebiliyor olması dikkat çekti. Geçen yıl ağustos ayında “NSU 2.0” imzası taşıyan ve 5 Alman polis tarafından çekildiği belirlenen faksla teh-dit edilen Türk asıllı avukat Seda Başay Yıldız, bu kez de mektupla hedef alındı. Kat-ledilen 9 Türk’e ilişkin davada avukatlık yapan Yıldız’a gönderilen mektupta yine yalnızca polislerin erişe bileceği bilgilere yer verildi.

KÜFÜRLER ETTİLER

Aldığı “NSU 2.0” imzalı mektupta açığa alınan 5 na-zi polisle ilgili göndermeler olduğunu söyleyen Avukat Yıldız, yeni tehdidin bir kısmını da paylaştı. Yıldız, “b.k beyinli döner, polis arkadaşlarımızın ne yaptığını bile bilmiyorsun” ifadelerinin bulunduğunu söyledi. Yıldız’ın teh-dit edilmesiyle başlayan soruşturmada NSU’nun Alman polisi içindeki bir hücresi daha ortaya çıktı. Frankfurt’ta 2 Alman polisinin evine baskın yapıldı. Polislerin evlerinde birçok ruhsatsız silah ve Alman anayasasına göre yasaklı bulunan aşırı sağ sembolleri bulunurken, ayrıca özel dizayn edilmiş bir “Na-zi Odası” bulunduğu belirlendi.

BÜYÜK BİR NA-Zİ AĞI OLABİLİR

(Frankfurte Allemagne) FAZ’a konuşan ismini vermek istemeyen emniyet yetkilisi neo-na-zi soruşturmasına ilişkin, “Teh-ditlerin arkasında daha büyük bir organize grup varmış gibi görünüyor. Bu yeni teh-dit faxı bir dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için gönderilmiş olabilir” dedi.

Yeni Şafak- haber7