Selçuk Bayraktar ihaneti anlattı


İnsansız hava araçlarının (İHA) mimarı olan Selçuk Bayraktar, İHA’ların yapım aşamasındaki ihanetleri anlattı.

“O DÖNEMDE DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE İHA’LARDA BU ÖZELLİK YOKTU”

2009 yılında taktik İHA prototipinin ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini söyleyen Bayraktar, tümüyle milli yazılım ve tasarımla gerçekleşen bu uçuşun Türk havacılık tarihinde bir ilk olduğunun altını çizdi. Uçuşun tüm aşamalarının otomatik bir sistemle icra edildiğini söyleyen Bayraktar, o dönemde bu özelliğe sahip İHA’ların dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını söyledi.

“GENEL MÜDÜRÜMÜZÜ TUTUKLAMAYA KALKTILAR”

Aylar sonra deneme uçuşu için yeni bir pist bulunması ve gerekli izinlerin alınması ile birlikte İHA’ların deneme uçuşu yeniden yapıldığını söyleyen Bayraktar, bu uçuş sırasında yeni bir rekora imza atıldığını açıkladı. İHA’nın 8 saat havada kalarak gece şartlarında otomatik iniş yapması sonrası TSK içindeki FETÖ yapılanmasının rahatsızlığının iyice arttığını belirten Bayraktar, deneme uçuşlarını belgelemek için gönderilen askeri heyetten birilerin uçuş sonrası tartışma çıkararak BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı tutuklamaya kalktığını açıkladı.

“İHA’LARI 4 SENE GECİKTİRDİLER”

Tüm bu gelişmelerin ardından Bayraktar TB2’nin TSK envanterine girmesinin 4 sene aksadığının altını çizen Bayraktar, “Mehmetçik bir taraftan canı pahasına te-rörle mücadele ederken, maalesef birileri de gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde, milli teknolojinin Mehmetçiğimize destek olmasını engelleme çabası içindedir” dedi. haber7