Atatürkçülerin ağzına bal çalıyorlar


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, PKK’nın alçak, hain, eli kanlı bir te-rör örgütü olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirterek, “Devlet bununla amansız, katı, etkin bir şekilde mücadele etmelidir. Ama Türkiye’nin bir Kürt sorunu vardır. Bunun da çözülmesi gerekir demeliyiz.” dedi.

TE-RÖRLE MÜCADELE

Türkiye’nin PKK ile etkin şekilde mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Altay, te-rör örgütü PKK’ya yönelik eleştirilerde bulundu. CHP ile ittifak yapılmasına değinmeden PKK’yı eleştiren Altay, partisinin te-rör örgütüne bakışını açıkladı.

Altay “Ben Karadeniz’de başka, Diyarbakır’da başka konuşmam. Türkiye’nin gerçekleri var, bin yıllık kardeşliğimiz var. Anadolu topraklarında Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i hepsi var. Bu bin yıllık kardeşliğin bozulması, dışarıdaki bir takım manipülasyonlarla yapılan planlardır. Bir şeyi kabul edeceğiz, diyeceğiz ki, PKK alçak, hain, eli kanlı bir te-rör örgütüdür. Devlet bununla amansız, katı, etkin bir şekilde mücadele etmelidir. Ama Türkiye’nin bir Kürt sorunu vardır. Bunun da çözülmesi gerekir demeliyiz. Hiçbir hak talebi, hiçbir demokratik talep te-röriste masumiyet, te-rörizme meşrutiyet sağlamaz. Bununla beraber hiçbir güvenlik kaygısı da temel hak ve özelliklerin gasbedilmesine dayanak olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin meseleye bakışı budur.” ifadelerini kullandı