Diyanet rakı markasının iptalini istedi


Diyanet İşleri’nden o rakı markasına tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı dava dilekçesinde, ‘âlâ’ sözcüğü için Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan görüş istendiğini, kurulun da “Dinen haram kılınan bir nesne için Allah’ın sıfatlarından birinin marka olarak kullanılmasının doğru olmadığını” bildirdiğini kaydetti.

CİMER’E ŞİKAYET YAĞDI

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne avukatları aracılığıyla başvuran Diyanet İşleri Başkanlığı dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve kendilerine yapılan şikayetler ile ‘âlâ’ kelimesinin alkollü bir içecekte marka olarak kullandığının anlaşıldığını anlattı.

ALLAH’IN SIFATLARINDAN BİRİSİ

Dilekçede, Sınai Mülkiyet Kanunu’nda yer alan “Dini değerleri ve sembolleri içeren işaretlerin mevcut olması halinde mahkeme tarafından markanın hükümsüzlüğüne karar verileceği” yönündeki ifadeye de atıfta bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dilekçesinde ayrıca “Din İşleri Yüksek Kurulu’nun dinen haram kılınan bir nesne için Allah’ın sıfatlarından birinin marka olarak kullanılması doğru değildir. Âlâ markasının hükümsüzlüğüne karar verilsin” açıklamasında bulunuldu.