Ertuğrul Akbay yaşamını yitirdi


Gazeteci Ertuğrul Akbay, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, sabaha karşı hayatını kaybetti. Ertuğrul Akbay Fetö soruşturmasından firari Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’ın babasıydı. Akbay Sözcü’nün gölge sahibi olarak biliniyordu.

ERTUĞRUL AKBAY’IN HAYATI

Halit Ertuğrul Akbay, 1939 yılında doğdu. Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazeteciliğe 1965 yılında, Hürriyet spor servisinde başladı.

Daha sonra Günaydın’da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı. 80’li yıllarda Gölge Adam adı ile röportajlar yaptı. 1985 yılında, Gölge Adam gazetesini çıkardı.

Hollywood starları, dünya liderleri, Kongo‘daki Pigme’lerden güzellik kraliçelerine kadar röportajlar yaptı. Celal Bayar‘dan Süleyman Demirel‘e, Bülent Ecevit‘e, Necmettin Erbakan‘a ve Turgut Özal gibi siyasilerle de röportajlar yaptı.

8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı. 2013 yılında yazdığı Yaş 75 Yolun Yarısı adlı kitabı büyük ilgi gördü. Akbay insanların yakın gelecekte 150 yaşına kadar yaşayacağına inanıyordu.