Chp istedi diye iptal oldu


İstanbul da oyların yeniden sayılmasına bile itiraz eden CHP’nin Artvin Yusufeli ilçesi için YSK’ya yaptığı itiraz neticesinde seçim iptal edildi. 2 haziran tarihinde seçime yeniden gidilecek. CHP’nin itirazı ve YSK’nın seçimleri iptal etmesi üzerine şimdi kamuoyu İstanbul’da AK Parti’nin seçimin yenilenmesi ile ilgili olarak YSK’nın nasıl karar vereceğini merak ediyor?

Yusufeli’nde 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan ilk sayımlarda, CHP’li aday Barış Demirci, 2 oy farkla seçimi önde bitirdi. 1015 nolu sandığa yapılan itirazlar üzerine yeniden yapılan sayımlarda ise AK Parti adayı Eyüp Aytekin 3 oy farkla, 1819 oyla seçimi kazandı.

CHP adayı Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı. Ancak bu sandıkta 4 adet oy pusulası tespit edilemedi. CHP’li aday Barış Demirci’nin itirazı üzerine tutanak tutuldu, İl Seçim Kurulu’na itiraz edildi. Diğer itiraz konuları ile birlikte bu kez ilçede 6 sandıkta yeniden sayım yapıldı. Sayım sırasında bir sandıkta daha oy pusulası tespit edilemedi. 7

Bu sayımlara göre AK Parti adayı Eyüp Aytekin, 1 oy farkla kazandı. İlçede toplamda 5 adet oy pusulası tespit edilemedi. Başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği de belirlendi.