Can Dündar bir türlü akıllanmıyor


İstanbul Adalet Sarayı’nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, makam odasında te’rör örgütü DHKP-C te’röristlerce 31 Mart 2015 tarihinde ‘Berkin Elvan soruşturmasının ilerlemediği’ iddiasıyla rehin alınmış sonrasında ise şe’hit edilmişti. Savcıyı şe’hit eden DHPK-C’li Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’a silah temin ettiği belirtilen Mustafa Koçak da İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

DHKP-C te’rör örgütü mensubu Mustafa Koçak ise bu iki te’röriste savcı Mehmet Selim Kiraz su’ikastı için silah temin ettiği için yargılandı. Mahkeme yargılaması sonrası müebbet hapis cezası aldı. Cezaevinde açlık grevine başlayan DHKP-C’li te’rörist Mustafa Koçak, örgüt talimatı ile açlık grevini ö’lüm orucuna çevirdi. Koçak, 297. gününde hayatını kaybetti.

CAN DÜNDAR DA TE’RÖRİSTE DESTEK OLDU

Almanya’da yaşayan ve MİT tırları ihanetine imza atan firari Can Dündar, te’rör örgütü DHKP-C’nin ö’lüm oruçlarına destek oldu. Sosyal medya hesabından Can Dündar, “Siz ibadet için oruca başlarken, #MustafaKoçak, adalet için ö’lüm orucunda can verdi. Vebali boynumuza” dedi. Dündar, İslam inancındaki oruç ibadeti ile te’rör örgütünün ö’lüm orucunu kıyaslayarak te’rör örgütü DHKP-C’ye destek vermiş oldu.

Ö’LÜM ORUCU ADALET ARAYIŞI OLARAK SUNULUYOR

Sosyal medyada DHKP-C te’rör örgütünün emri sonrası başlatılan ö’lüm orucu ile hayatını kaybetmesi sanki adalet arayışıymış gibi sunuluyor. Bilindiği üzere daha öncede DHKP-C’li Helin Bölek, ö’lüm orucunda hayatını kaybetti ve örgüt mensupları cenaze sonrası halay çekerek hiçbir şekilde insani olmayan bir harekette bulundu.

AHMET ŞIK TE’RÖRİSTLERİ ÖVÜCÜ HABER YAPMIŞTI

Hatırlanacağı üzere DHKP-C’li te’röristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın odasında bulunduğu sırada katletmeden Cumhuriyet Gazetesi’nden Ahmet Şık’a savcıyı şe’hit etmeden önce söyleşi vermişlerdi. Ahmet Şık, yaptığı bu görüşmeyi övücü bir şekilde Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlamıştı.