Kümesten çıkan garip yumurtanın görüntüsü ortaya çıktı


Yumurtaları toplamak için tavuk kümesine giren adam, diğerlerinden farklı olan yumurtayı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kabuksuz ve yumuşak yumurtayı görünce araştırmaya koyulan adam, bunun tavuklardaki bir problem olduğunu öğrenmiş oldu.

Büyük bir ticari kaynak olan tavuk besiciliği, aynı zamanda bir hobi olarak da yapılıyor. Hem doğal yumurta hem de doğal beyaz et tüketmek isteyenler sıklıkla bu yola başvuruyor. Sosyal medyada yayılan bu fotoğrafta ise, her gün yumurta toplamak için kümese giren adamın karşılaştığı ilginç durum söz konusu.

KABUKSU OLDUĞUNU FARK ETTİ

Her sabah olduğu gibi yumurta toplamak için kümesine giren adam, bu kez yumurtalarda bir gariplik sezdi. Bütün yumurtalar kabukluyken, adamın gözüne çarpan ise kabuksuzdu. Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen adam, hemen nedenini araştırmaya koyuldu.

TAVUKLAR İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

Kısa bir incelemeden sonra adam, tavuğun kabuksuz yumurtlamasının nedenini de öğrendi ve hemen önlem almaya başladı. Çünkü, tavukların kabuksuz olarak yumurtlaması, tavuktaki hastalıklara işaret ediyor. Bir tavuk, yeteri kadar iyi beslenmemişse kalsiyum eksikliği oluşuyor.

Başka girdilerin etkisiyle de tavuk bedeni, kabuğu oluşturmakta iyice eksik kalıyor.