Saadet Partisi’nden ittifak açıklaması geldi


Saadet Partisinin lideri Temel Karamollaoğlu, “Millet İttifakı’nın içinde misiniz?” sorusunu cevaplandırdı.

Siyasi partiler 2023’te yapılacak seçimler için hazırlıklarını tam gaz sürdürürken, özellikle millet ittifakını oluşturan partilerin ittifak hesapları belirsizliğini koruyor.

Son seçimlerde CHP, İyi Parti ve HDP ile sarmaş dolaş olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu 3 parti arasından kurulan ittifakta yerini aldı.

Karamollaoğlu’nun politikaları, Saadet Partisi tabanını ikiye bölerken konuyla ilgili önemli gelişmeler de yaşanmaya başlandı. Özellikle CHP, Saadet Partisi’ni ittifakta tutmaya yoğun çaba harcarken Temel Karamollaoğlu’ndan, CHP’yi üzecek bir haber geldi.

“SEÇİMLERDE SOMUTLAŞIR”

Karamollaoğlu’na, “Millet İttifakı içerisinde misiniz?” sorusu soruldu. Şu anda bir ittifakın içinde yer almadıklarını ve parti liderleri ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Temel Karamollaoğlu şu açıklamalarda bulundu;

“Millet İttifakı’ndasınız, değilsiniz’ sözleri ayrı. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar. Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama mesela mahalli seçimlere giderken her seçim bölgesinde seçime Saadet Partisi olarak girdik. Bundan sonra da nerede bulunacağız bir beyanda bulunmadık. Bundan dolayı da seçim sathı mahallinin dışında ‘falanca ittifaktayız’ gibi bir yaklaşım biraz zorlama sayılabilir. Elbette partilerle dirsek temasımız oluyor. Görüşmelerimiz oluyor. Bu görüşmeler de seçime giderken son kademede somutlaşacak.

“ŞU AN İTTİFAK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ama önceden seçim sathı mahallinin dışında bugünkü sisteme göre zaten ‘bir ittifakın içindeyiz’ demek, biz biraz seçimde birbirimize yakın bir politika izleyeceğiz manasına gelir. Yoksa şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil hiçbir parti için.”

Karamollaoğlu bu sözlerini sosyal medyada Saadet Partili isimlerin söylemleriyle beraber okununca Karamollaoğlu’nun bu çıkışı Saadet Partisinin Cumhur İttifakına göz kırpması olarak yorumladı.