Merkel’in veliahtı Türk dostu Laschet seçimlerde yarışacak


Almanya’da iktidara gelmeyi hedefleyen başbakan adayı Armin Laschet, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için çalışma yapacağının altını çizdi.

Merkel’in halefi, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı olan Armin Laschet, seçim çalışmaları ve Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda demeç verdi.

Alman kamuoyunda “Türk Armin” olarak bilinen Laschet, Türkiye’nin NATO üyesi olarak ve Avrupa ile birçok alanda yaptığı iş birliği bakımından ne kadar önemli bir ülke olduğunu bildiğini belirtti.

“TÜRK ARMİN”DEN TÜRKİYE VURGUSU

Almanya’da iktidara gelmeyi hedefe koyan başbakan adayı “Bir Türkiye dostu olarak, şansölyeliğimde ilişkilerin yeniden daha iyi olmasını umuyorum. Bunun için çalışmamız lazım.” dedi.

Laschet, dış politika ile ilgili yaptığı açıklamada “Diğer başbakan adaylarıyla gerçekleştirilen canlı yayınlarda ve seçim kampanyasında dış politika, Avrupa politikası ve güvenlik politikasına ilişkin tek bir sorunun sorulmamasından dolayı da üzüldüm açıkçası.” açıklamasında bulundu.

TÜRKLERİ EKONOMİNİN DİNAMİĞİ OLARAK GÖRÜYOR

Laschet, özellikle ekonomik açıdan Türk göçmenlerin büyük potansiyelinin bulunduğunu gözlemlediğini, bunu, Alman toplumunun da görmesini hedeflediğini ifade etti. Bu potansiyelleri kullanmak istediğini belirtti.

MERKEL DÖNEMİ 26 EYLÜL’DE SONA ERİYOR

Almanya’da, 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerin ardından 16 yıllık Angela Merkel dönemi kapanacak. Pazar günü düzenlenecek seçimde Merkel’in veliahtı olarak görülen Armin Laschet’in yanısıra Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile Yeşiller Partisi’nin başbakan adayı Annalena Baerbock Başbakan olmak için yarışacak.

60 yaşındaki “Türk Armin” lakabplı Armin Laschet Türklerle yakın ilişki kuran bir isim. Laschet Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunmasıyla biliniyor.