Fox Tv’nin manidar günde manidar konuğu


Fox TV’den zamanlaması manidar bir yayın… 6-7 Ekim olaylarının üzerinden tam 7 yıl dönümünde FOX TV’nin Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı konuk etmesi büyük tepkiye neden oldu. Bu da yetmedi, sunucu İsmail Küçükkaya Demirtaş güzellemesi yaptı.

HDP’nin çağrısının ardından te-rör örgütü YPG/PKK yandaşları 6-7 Ekim 2014’te Kobani bahanesiyle sokakları karıştırdı. 2 polisin şehit olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği te-rör olaylarında tam olarak 7 yılı geride bıraktık.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ OLAYLARIN SORUMLUSUYDU

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ortamı iyice geren konuşmalarından sonra PKK yandaşları sokaklara dökülmüştü.

Çıkan olaylarda uzun namlulu si-lah, molotof-kokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşlara ve evlerine, işyerlerine ve araçlarına büyük zarar verildi.

FOX TV’DEN DEMİRTAŞ ÖVGÜSÜ

İşte tüm bu olaylar hiç yaşanmamış gibi, FOX TV’den İsmail Küçükkaya, 6-7 Ekim olaylarının 7. yıl dönümünde hapisteki Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı programına misafir etti.

İsmail Küçükkaya ve Başak Demirtaş’ın program boyunca bir olup te-rör soruşturmasından 5 senedir tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ı övmesi ve hükümeti suçlaması sabırları taşırdı.

6-7 OLAYLARINDA YASİN BÖRÜ ŞEHİT EDİLDİ

Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine ö-lenler arasında Yasin Börü’de vardı. Diyarbakır’da ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla sokaklara inen PKK yandaşları Börü’yü vah-şice kat-letti. Olaylarda toplamda 35 kişi hayatını kaybetti, 761 kişi yaralandı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ GELDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan tepki gecikmedi. Dağ yaptığı açıklamada “Bu milletin evlatlarının şehit edildiği 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümünde, ci-nayetlerin azmettiricisinin eşini canlı yayına çıkarıp “O hiç pişman olmadı” dedirtmek… Bu tesadüf değil. Kasten ve bilerek yapılan bir yayın. Kimin yanındasın FOX TV? Te-rörün mü, Türkiye’nin mi?” ifadelerini kullandı.